Durva Orbán kritikát fogalmazott meg a Fidesz programja: ezt hogy fogják kimagyarázni?

AFP Photo/Kisbenedek Attila

Nagyban meresztgettük a szemünk, amikor elkezdtük olvasni a Fidesz EU programját, mert olyan mondatok szerepelnek benne, amiről azt hittük, soha el nem hangozhatnának fideszes szájból!

„ellentmondás, ha elvárjuk az uniótól, hogy vegye rá a normakövetésre a tagállamok kormányait, de vonakodunk attól, hogy ehhez a szuverenitásunkat esetleg csorbító felhatalmazást adjunk.”

Húha, normakövetés és szuverenitás csorbítása? Itt valami nincs rendben, ezt rögtön látható, pedig nem április 1-i tréfáról van szó.

„az uniós értékek, elvek, célok és szakpolitikák nem teherként jelennek meg a mai magyar politikában, hanem fogódzóul szolgálnak, és naponta szembesítenek minket a kormány siralmas teljesítményével.”

Mindezek a mondatok a Fidesz legutolsó, 10 évvel ezelőtti írásos programjából származnak.  persze, akkor még ellenzékben volt, és nem csapták ki az Európai Néppártból sem. Arra az egy kérdésre nem tudunk válaszolni, hogy miként lehet valaki olyan vakbuzgó Orbán hívő, hogy folyamatosan meg lehessen etetni ezekkel a 180 fokos fordulatokkal?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!