Lerántották a leplet Tarlós hazugságáról: visszájára sült el a lejárató kampánya

Tarlós István (kép: Népszava)

A szocialista fővárosi képviselő az állítólagos zuglói parkolási mutyi kapcsán az ATV csütörtök reggeli adásában kijelentette,

a kerület parkolási rendszere nem veszteséges, nem igaz tehát, hogy évente 100 milliós kárt okoz a lakosságnak.

Horváth Csaba úgy tudja, a zuglói automaták naponta mintegy ötmillió forint bevételt termelnek, ez éves szinten 1,4 milliárd forint pluszt jelent a XIV. kerületnek. A rendszer fenntartása ezzel szemben mindössze 800 milliós költséggel jár éves szinten. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kerület még további 60-70 millió forintot fizet a fővárosnak a parkolóhelyek után, ekkor is marad 2-300 millió forint plusz a kasszában.

Téves tehát 444 kisfilmjében a 100 milliós veszteségről szóló szám – hangzott el. Nincs Fidesz-MSZP összejátszás, mivel a rendszer nem is veszteséges.

Attól az még nem mutyi, hogy ugyanaz a szakmai álláspontja egy szakmai kérdésben a jobb és baloldalnak – jelentette ki Horváth Csaba.

Hozzátette: egy önkormányzatban helyi ügyek vannak. Az, hogy ki hogyan, és adott esetben mely pártokhoz tartozó képviselőkkel szavaz együtt egy adott ügyben, az változó. Karácsony Gerellyel is nem egyszer előfordult már, hogy együtt szavazott a Fidesszel, és az MSZP is gyakran szavazott a kormánypárti frakcióval ellentétesen – mutatott rá a műsorban.

Karácsony Gergelyt ebben az ügyben Tarlós István igyekezett megvezetni, ez a Fidesz akciója volt az esélyes ellenzéki főpolgármester-jelölt lejáratására – hangzott el. Zuglói polgármesterének ugyanakkor nincs takargatnivalója, a kerületi parkolóautomaták a legkorszerűbbek a fővárosban, simán be lehet kötni őket a NAV-hoz – hívta fel a figyelmet Horváth Csaba.

Az MSZP-s politikus szerint egy baja van a zuglóinak is: az, hogy nem egységes. Tarlós István „jóvoltából” ma 14 különálló parkolási társasága van Budapestnek, ez nem jó, egyetlen egységes parkolási rendszerre lenne szüksége a fővárosnak – mondta. Arról, hogy ő lesz-e az ellenzék közös zuglói polgármesterjelöltje, Horváth a műsorban azt mondta, ez a kérdés napokon belül eldől.
Forrás: Hírklikk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!