Ennyit Orbánról: nagyot léptek előre az EU-ban

Forrás: AFP

Komoly lépést tettek a jövő irányába a franciák és a németek.

Hétfőn megtartotta alakuló ülését a francia-német parlamenti gyűlés. A német Bundestag és a francia alsóházi nemzetgyűlés 50-50 képviselőt delegált a két nemzet közös parlamentjébe.

Ismeretes, Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő január 22-én a németországi Aachenben írta alá azt az integrációs szerződést, mely

céljául tűzte ki a két ország kapcsolatainak, politikájának szorosabbra fűzését.

Mind gazdasági, mind kül- és biztonságpolitikai tekintetben a franciák és a németek elkezdték létrehozni a sokat emlegetett kétsebességes Európát. Eszerint lenne egy mag-Európa, ami sokkal összehangoltabban működne együtt, mint a nagyobb nemzeti önállóságra és szuverenitásra törekvő többi EU-tagállam.

Nem túlzás azt mondani, hogy hétfőn színre lépett az Európai Egyesült Államok első két tagállama.

A testület a tervek szerint évente legalább kétszer ülésezni fog, és figyelemmel fogja követni a francia-német miniszteri szintű találkozókat.

A legtöbben arra számítanak, hogy minden tagállam csatlakozni fog hozzájuk a jövőben, tekintettel arra, hogy csak így lesz esélyük felvenni a versenyt a globális kihívásokkal szemben. Mindenki, kivéve persze a magyar kormányt, melynek – XX. századi elődeihez hasonlóan – nagyon úgy tűnik, ismét sikerül a történelem rossz oldalára állnia.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!