Totális lebukás: lerántották a leplet, miért hazudták magasnak az átlagfizetést

Telekürtölte vele az országot a kormányzati propaganda, hogy bizony itt aztán nagyon jól élnek az emberek, a bérek szárnyalnak, nincs itt semmi hiba. Tavaly 337 500 Ft volt a bruttó országos átlagfizetés Magyarországon, a baj csak az vele, hogy igen kevesen találkoztak vele! Gondoltuk, a csúcson lévőknek akkora a jövedelme, hogy ez húzza fel az átlagot. Azonban ehhez egy másik dolog is hozzájárul:

egyszerűen nem vették eddig figyelembe az összes dolgozó fizetését!

Ugyanis, csak az 5 fő feletti vállalkozásoknak és a közszférának a bértömegét vették alapul, és ezt osztották el az dolgozók számával. Így, a legkisebb vállalkozásoknál munkát vállalók egyszerűen nem számítottak bele a statisztikai számításba.

Most viszont idéntől már közvetlenül a NAV számára beküldött havi egyéni bevallásokból számolnak, Ez pedig már tartalmazza az összes legális munkajövedelemmel rendelkező adatát, és nem csak az 5 fős és afeletti cégeknél dolgozókét. Ez azért is jelentős változás, mert míg eddig 2,8 millió ember szerepelt a statisztikákban, ez most fel fog ugrani 4 millióra, ami már sokkal reálisabb képet fog mutatni.

A várakozások szerint jelentősen zuhanhat az így kiszámolt átlagfizetés, ami jóval tisztább és igazabb képet festhet az ország valós állapotáról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!