Felfedte a nagykövet, mi jelenti Magyarország számára az igazi veszélyt

Kép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Exkluzív interjút adott az Inforádiónak David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete. Az interjúban kifejtette a nagykövet, hogy mi a véleménye a CEU-ügyről:

“Nem változtak az ezzel kapcsolatos érzelmeim. A CEU egy világhírű, varázslatos intézmény. Egy igazi sarokkő volt Magyarországon.

Továbbra is azt kívánom, bár ne akarnák áttelepíteni Bécsbe! Ez egy szörnyű veszteség úgy az egyetem, mint Magyarország számára”.

A jelenlegi helyzet kialakulásáról kifejtette, hogy “valójában két ember személyes kapcsolata alakította így.” A nagykövet természetesen Orbán Viktor és Soros György kapcsolatára utalt ezzel.

A magyar kormány azon felvetésére, hogy Soros György befolyásolja az ország belügyeit, Cornstein azt mondta:

“én jobban aggódom Oroszország és Kína miatt, mint Soros György miatt.

Ez a két ország együtt azért mégiscsak egynéhány dollárral gazdagabb, mint Soros György, és nagyobb károkat okozhatnak, mint amire ő egyedül képes lehet.”

A nagykövet szerint a magyar kormány szembenállása Soros Györggyel csak filozófiai síkon létezik, míg Oroszország és Kína befolyása valóságos.

Ők a nyers valóságban tevékenykednek, ami nagyon aggasztó lehet e varázslatos ország számára, amelyet úgy megszerettem!

Nem az Egyesült Államok miatt aggódom az orosz és a kínai befolyás magyarországi térnyerése kapcsán, hanem Magyarországot féltem!

Az ő befolyásolásuk sokkal komolyabb probléma annál, mint amire az a bizonyos férfi képes lehet.”

Az amerikai nagykövet szerint Oroszország befolyása a nyersanyagok függősége által jelenik meg, míg Kínát egyszerűen agyafúrtnak minősítette.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!