“Szégyen, amit tett” – szétsavazták Webert, végre megkapta, amit érdemel

Nagyon megkapta a magáét a német politikus.

Szerda este hosszas huzavona után végül nem zárták ki a Fideszt az EPP-ből, hanem “csak” felfüggesztették a tagságát. Miután Orbán Viktor úgy módosíttatta a döntésről szóló határozatot, mintha azt maga a Fidesz is így akarta volna, a kormánymédia folyamatosan győzelemként próbálja beállítani a nyilvánvaló pofára esést.

Rui Tavares sem ment el szó nélkül a döntés mellett. Ismeretes, ő volt az, aki Sargentinihez hasonlóan jelentést írt a magyar jogállamiság helyzetéről, csak ő néhány évvel korábban. Emiatt akkoriban még nem a holland zöldpárti képviselőnő, hanem Tavares állt Orbánék célkeresztjében. Tavares most Twitter-oldalán úgy fogalmazott:

“Szégyen, amit Weber tett.”

Ezzel arra utalt, hogy miközben értékekről beszél Weber, pártja mást sem csinál egy évtizede, mint folyamatosan szalonképessé teszi elnéző hozzáállásával Orbán vállalhatatlan, Európa-ellenes és antidemokratikus politikáját. Tavares hozzátette: a magyar kormányfő kilenc éve rombolja a jogállamiságot, de Weber mindent elnéz neki, mert szüksége lehet a Fidesz szavazataira, ha bizottsági elnök akar lenni. Szerinte a felfüggesztés egy újabb példája ennek az elvtelen hozzáállásnak.

“És még Weber beszél értékekről?”

– kérdezte csípősen a politikus. Tegnap Sargentinitől is megkapták Weberék a magukét a szavazás előtt, erről itt olvashatnak.

Megjelent a szavazáson Sargentini – nem teszik ki az ablakba, amit mondott

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!