Orbán nyílt zsarolást intézett a Néppárthoz: itt értek véget politikai álmai

AFP Photo/Kisbenedek Attila

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette:

a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.

Ez nem jelent mást, minthogy nem marad Orbánnak más eszköze, mint a útonállókra jellemző nyílt zsarolás. Persze, felvetette, hogy ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy “három bölcsből” álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában. Ez azonban semmi más, minthogy szokásához híven megpróbálja eltaknyolni a bajt.

“A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van” – nyilatkozta Brüsszelből az MTI-nek Gulyás, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy

minden kritika Orbánt és a kormányát célozta, nem pedig az országot.

Persze, Orbán téveszméktől hemzsegő agyában ő már egyenlő az országgal, ő fogja a keresztény Európát megvédeni, és persze “Brüsszel” tönkre akarja tenni a bevándorlással Európát. Erről csak Machiavelli tanácsa jut eszembe, aki A fejedelem című művében azt javasolta, hogy aki meg akarja tartani a hatalmát, az fogja rá ellenfelére azt, amit ő tervez. Erre viszont egyre több bizonyíték van, hogy

pusztán orosz érdekből, Orbán megpróbálja a lehető legtöbb módon gyengíteni Európát.

Meddig tűrik ezt neki, azt nem tudni, de eddig sem az Európai Néppárt, sem annak csúcsjelöltje Weber nem mutatott fel semmilyen keménységet, hogy ezt megállítsa.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!