Megszületett a döntés Brüsszelben: totális vereséget szenvedett Orbán

A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a délutáni EPP-szavazásra Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje és Annegret Kramp-Karrenbauer, a német CDU elnöke is.

Nagy kérdés volt az elmúlt hetekben, hogy mi mellett teszik le a voksukat a németek a Fidesz tagsága körül kialakult vitában. A legtöbben úgy vélték, hogy végső soron ők döntik majd el, hogy a Néppárt tagpártjai milyen irányban szavazzanak a magyar kormánypárt ügyében. Ez most eldőlni látszik:

a legnagyobb EPP-tagpárt elnöke ugyanis a Fidesz tagságának felfüggesztése mellett érvel.

Köztes megoldást választanak tehát: se nem nyelik le, se nem köpik ki Orbánt. Kramp-Karrenbauer azt mondta: amíg a Fidesz nem állítja helyre teljes mértékben a bizalmat, nem maradhat meg a rendes, teljes jogú tagsága.

“A Fidesz megtette az első lépéseket a bizalom helyreállításához, de ez csak azt bizonyítja, hogy fent kell tartani a párbeszédet a magyar kormánypárttal”

– közölte a politikusnő, aki ezzel lényegében beállt Manfred Weber javaslata mögé, aki szintén a felfüggesztést támogatja. A kérdésről véglegesen ugyan csak délután szavaznak, de Weberék hozzáállása erősen valószínűsíti, hogy a felfüggesztés mellett fognak dönteni. Orbán eközben látványosan meghátrált a CEU ügyében, erről itt olvashatnak:

Eddig bírta Orbán: feladta az elveit és behódolt

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!