Eddig bírta Orbán: feladta az elveit és behódolt

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Egy nappal a Fidesz Európai Néppárti tagságáról szóló döntés előtt, azaz még kedden, levelet írt Orbán Viktor a bajor kormánynak – közölte a 444.hu. Abban megígérte nekik, hogy nem akadályozza meg a Müncheni Műszaki Egyetemnek a CEU támogatását, és azt, hogy így az egyetem újra részt vegyen a magyar felsőoktatásban.

Florian Herrmann kancelláriaminiszter a magyar miniszterelnök leveléről beszélt a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában, melyben elmondta: Orbán a levélben garantálta, hogy az egyetem továbbra is folytathatja magyarországi kutatását és oktatását.

Szerinte ez egyértelmű jele annak, hogy Orbán békülni szeretne.

Még múlthéten jelentette be Manfred Weber a Néppárt vezetője, hogy a müncheni egyetem és a BMW autógyár részben támogatnák a CEU-t, így mivel ezáltal az egyetemnek lennének európai fenntartói, az már EU-s intézménynek számítana és kikerülne a lex CEU hatálya alól.

Ezzel a lépéssel Orbán egyértelműen meghátrálni látszik, behódolt a Néppárt vezetőjének akarata előtt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ne zárják ki a Fideszt a pártcsaládból. Már csak az a nagy kérdés, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy megvédje pártját a kizárástól!?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!