Deutsch Tamás megpróbálja a lehetetlent – olyanra vállalkozott amire egyetlen párttársa sem mert

Magyarországon ritkán fordul elő, hogy nyílt vitára vállalkozzon egy fideszes politikus egy ellenzékivel. Holnap azonban sor kerül rá, ugyanis Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő és Deutsch Tamás, a fideszes EP-frakció tagja fog leülni egymással szemben.

Nemzetek Európája vagy Európa nemzetei? Elvileg erről folyik majd vita a két európai parlamenti képviselő között, azonban a mai Néppárti frakcióülés után meg lennénk lepve, ha nem kerülne elő a Fidesz kizárása, a kormányzati gyűlöletkampány, a CEU és az MTA ügye, illetve persze Soros György neve.

A szervezők szerint a társadalmi párbeszéd hiányát és silány minőségét már az ország jövőjét évtizedekre meghatározó EU-csatlakozási népszavazás mindössze 45%-os részvétele is megmutatta, 15 évvel a csatlakozásunk után pedig az unió története talán legproblematikusabb időszakán megy keresztül.

„Nyakunkon a hatalmas emberi szenvedéssel járó migrációs válság és a jövőnket veszélyeztető klímaváltozás, keleten Oroszország fokozódó biztonsági kockázatot teremt, szomszédunkat, Ukrajnát direkt módon támadva, nyugaton pedig egy más jellegű probléma, a Brexit borzolja a kedélyeket” – sorolják a problémákat a vita szervezői az esemény Facebook-oldalán.

Ebben a felfokozott nemzetközi hangulatban sokak szerint az EU válaszút előtt áll: tovább erősíti nemzetek feletti voltát vagy visszavonulót fúj és a tagállami döntéshozókra bízza magát. Várhatóan ebben is véleménykülönbség fog kialakulni az Ujhelyi és Deutsch közötti vitán, amelyre a szervezők mindenkit „szeretettel és nyitott elmével” várnak.

Helyszín: Ellato Kert & Taqueria, Budapest, a Kazinczy u. 48. (További információ az esemény Facebook-oldalán.)

Forrás: Hírklikk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!