Végleg elég volt Orbánból: nemzetközi felhívást tettek közzé

Újabb világhírű lap szólította fel Manfred Webert, hogy álljon ki a demokratikus értékek mellett.

Alig egy nap maradt, hogy döntsenek a Fidesz tagságáról az Európai Néppártban, erre újabb világhírű napilap szállt be a magyar kormánypárt kizárását követelők sorába. A brit Financial Times szerkesztőségi állásfoglalásában úgy fogalmaz:

Orbánnak nincs helye a Néppártban.

A cikk szerint hiába tűrt el sok mindent az elmúlt években a Néppárt a Fidesznek, az már úgy tűnik, nekik is sok volt, hogy a magyar miniszterelnök a sajátjait is betámadta legújabb gyűlöletkampányában. Ugyan azt elismerik, hogy több dolog is szól a Fidesz kizárása ellen (a magyar kormánypárt relatíve sok mandátumot szállíthat a pártszövetségnek, a kizárás pedig akár lavinát is elindíthatna az EP-választás előtt), mégis

az Orbán-kérdés mostanra szerintük egy alapvető kérdéssé vált Manfred Weber számára.

Ha Weber megpróbálja az EPP-ben tartani a Fideszt, vagy netán csak felfüggesztést javasol, akkor lényegében Orbán túszává válik. A lap szerint annak, aki a bizottsági elnöki tisztségre pályázik, vezetői erényeket és a demokratikus erények melletti elkötelezettséget kell mutatnia, ami a Fidesz maradásával nem összeegyeztethető.

Emlékezetes, nemrégiben az Economist nevű lap egy megalázó karikatúrában szintén Orbán távozására szólított fel, ők egy maga alá vizelő kutyaként ábrázolták a miniszterelnököt.

Megszégyenítő képet közölt Orbánról a világ egyik legnagyobb lapja

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!