Megalázza magát holnap és letérdepel, vagy végképp kiírja magát Európából?

Fotó: AFP/ FREDERICK FLORIN

Mint arról már korábban beszámoltunk, szerdán szavaz az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról. A Népszava információi szerint, Orbán Viktor is jelen lesz a sorsfordító szavazáson, ahol az EPP tagpártjai döntenek a Fidesz felfüggesztéséről vagy kizárásáról.

Korábban a Néppárt frakcióvezetője Manfred Weber, erőfeszítéseket tett azért, hogy lekerüljön a párt napirendjéről a Fidesz tagságával kapcsolatos szavazás. Ehhez Orbánnak teljesítenie kellett volna egy hárompontos ultimátumot.

Később a német CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer, és a Néppárt elnöke, Joseph Daul is elvetette Weber javaslatát, miszerint a Fidesznek sikerüljön a frakcióvezető ultimátuma által kikerülnie a szavazást.

A lap információi szerint

több tagpárt is jelezte már, hogy nem érnék be Orbán bocsánatkérésével, mindenképp ragaszkodnak a szavazás megtartásához.

Az EPP szabályzata szerint, az a párt, melyet kizárás vagy felfüggesztés veszélye fenyeget, felszólalhat a tanácskozáson, hogy megvédje álláspontját.

Valószínűleg Orbán fog majd felszólalni a Fidesz tagságáról szóló szavazás megkezdése előtt, ahol akár még egy drámai bocsánatkérésre is sor kerülhet. Bár a szavazást kezdeményező tagpártok eddigi álláspontja szerint, nem fogja már befolyásolni véleményüket egy bocsánatkérés.

Az Európai Néppárt frakcióülésén eldöntötték, hogy kizárás vagy felfüggesztés lesz a Fidesz sorsa!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!