Kimondták amit eddig még senki nem mert nyíltan – leleplező cikk jelent meg a New York Times-ban

A hazai sajtóban megpróbálják agyonhallgatni a kormány azon lépését, amely az utóbbi időszakban a legnagyobb nemzetközi visszhangot kiváltó lépése volt. Ugyanis, Orbánék a szövetségeseikkel ellentétben a legszélesebb körű mentességet adta meg annak az orosz befektetési banknak, amelynek a 40 százaléka Vlagyimir Putyin kezében van.

A New York Times cikke most kendőzetlenül kimondja, hogy a kormány állításával ellentétben

ez nem egy tekintélyes pénzintézet, hanem az orosz titkosszolgálat trójai falova.

Mindezt erősíti az a tény is,  hogy a pénzintézetet egy híres orosz kémcsalád tagja fogja vezetni. A magyar parlamentben Orbánék  az orosz banknak a teljes pénzfelügyeleti és diplomáciai mentességet adtak, ami azt jelenti, hogy nem csak a vezető, de a teljes családja, az összes vendége is a diplomáciai mentesség szabályai szerint mozoghatnak az egész Európai Unióban.

Természetesen az orosz fél tagad minden kém vádat, de a bankot vezető Nyikolaj Koszov apja Magyarországon végzett kémtevékenységet 1956 után, míg anyja ENSZ diplomatának álcázva amerikai atomtitkokat fürkészett. Szakértők szerint Koszov is titkosszolgálati múlttal (vagy akár jelennel is) rendelkezik, az egyik európai biztonsági tisztviselő azt nyilatkozta a New York Times-nak:

a megállapodás lehetőséget nyújt Vlagyimir Putyin számára, hogy feltöltse kémhadtestét Európában, miután innen és az Egyesült Államokból is orosz diplomatákat utasítottak ki a Szkripal-ügy megtorlásaként.

Úgy tűnik, Orbán a legforróbb dologba nyúlt bele, amibe csak belenyúlhatott, nagyhatalmi kémjátszma csataterévé téve Magyarországot. Ez azonban azt jelenti, hogy a néppárttal való huzavona csak egy enyhe probléma ehhez képest:

az igazi tét, hogy Magyarország az EU-hoz, vagy az új-Szovjetunióhoz fog tartozni.

Tessék választani!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!