Kíméletlenül közölték a néppárttal, mi lesz ha Orbán marad

orbán ordít

Az Ujhelyi Istvánhoz köthető RED (Radikális Európai Demokraták) mozgalom megtrollkodta a fideszes pártcsalád irodáit Brüsszelben, EPP-ről OPP-re nevezték át a pártot.

„OPP: Orbán’s People’s Party” – ez a felirat szerepelt azokon a plakátokon, amelyekkel a Radikális Európai Demokraták mozgalma átnevezte az Európai Néppártot a brüsszeli Parlamentben. Az „Orbán Néppártja”, pontosabban „Orbán Embereinek Pártja” feliratot a mozgalom alapítója, Mester Barnabás tűzte ki a néppárti irodák bejáratához. Az MSZP EP-képviselőjelöltje az akcióról közzétett közösségi videójában emlékeztetett: az Európai Néppárt szerdán dönt arról, hogy kizárják-e soraik közül Orbán Viktort és a Fideszt.

redopp1

A fiatal politikus szerint régóta ideje lenne, hogy az európai értékeket megtagadó fideszes képviselők kikerüljenek az Európa-párti széksorokból és átüljenek az Európa-ellenes szélsőségek közé. „Szerdán kiderül, hogy az európai jobboldal végleg megszabadul-e Putyin trójai falovától, a Fidesztől. A magát befolyásosnak gondoló pártcsalád egyelőre úgy tűnik, hogy érdemben nem tud mit kezdeni egy antidemokratikus kormánypárttal a sorai között” – fogalmazott Mester Barnabás. A képviselőjelölt elmondta azt is, hogy Manfred Weber dilemmája meglehetősen egyszerű:

ha nem zárják ki a Fideszt a pártcsaládból, úgy rengeteg – magát még demokratikusnak valló – tagpárt fog kilépni a szövetségből,

viszont, ha kizárják, úgy Weber bizottsági elnöki álmai kerülhetnek veszélybe, hiszen megválasztásához a fideszes szavazatok is kellenek majd. „Mi ezzel az akcióval azt szeretnénk egyértelművé tenni a néppártiak számára, hogy Orbán Viktorral nem fog működni Európa újjáépítése” – fogalmazott Mester Barnabás, a RED mozgalom alapítója az Európai Parlamentben.

Brüsszel, 2019-03-19

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!