Besokallt Sargentini: nagy lépésre szánta el magát Orbánnal szemben

Elege lett a holland képviselőnőnek.

Szeptember óta áll a magyar kormánnyal szembeni hetes cikkely szerinti eljárás. Judith Sargentini, aki összeállította a jogállamiság helyzetéről szóló jelentést, úgy tűnik, besokallt, ugyanis nagy lépésre szánta el magát:

berendelte az EP-be a soros román elnökséget, hogy mondják el, milyen lépéseket tettek az eljárás ügyében.

Sargentini elmondta: szerinte jelenleg nincs politikai akarat az eljárás lefolytatására, erre példa, hogy a tavaly ősszel elnöklő Ausztria, és a mostani román elnökségnél is csak a tanácstalanságot látta. Csütörtök délután újra tárgyalnak az eljárásról az EP-ben, erre elvileg Sargentini és Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje is el fog menni.

Sargentini szerint azért áll az eljárás, mert a tanács szándékosan halogatja azt.

“A nemzeti kormányok nem tisztelik eléggé az Európai Parlament döntését”

– mondta a holland képviselőnő. A Fidesz EPP-tagságáról azt mondta: az egy politikai párt belső vitája, nem a demokratikus ellenőrzésről szól. Baj viszont, hogy miatta a magyarországi helyzetről szóló párbeszéd megakadt azon a szinten, hogy ki lehet-e plakátolni Jean-Claude Junckert az utcákon.

“Sokkal komolyabb problémák is vannak a plakátkampánynál Magyarországon”

– mondta ki mindnyájunk gondolatát a képviselőnő. Hozzátette: sajnos nem számít rá, hogy a holnapi néppárti ülésen kizárnák a Fideszt, szerinte sokkal valószínűbb, hogy további vizsgálatokat fognak elrendelni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!