Teljesen összecsinálták magukat, rettegnek a következményektől

MTI Fotó: Illyés Tibor

Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg rátalált következő központi hívószavára a kormány.

Mint tegnap írtunk róla, új módszerrel ellenőrizné és szankcionáltatná a jogállamiságot megsértő tagállamokat Manfred Weber. Ha javaslatát elfogadják, sosem látott veszélybe kerülhetne Orbán politikája, aki autokratikus rendszerét nagyban az uniós források bezsebelésével finanszírozza.

Fel is ismerhették a veszélyt a miniszterelnök környezetében, szellemi holdudvara nem véletlenül nem késlekedett a válasszal. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a köztévében a javaslat kapcsán úgy fogalmazott: a szabad államok hasznos és előremutató szövetsége helyett Weber

nemzetállamot büntető, birodalomépítési elgondolásokat formál.

Március 15-i ünnepi beszédében egyszer már visszaköszönt a kormányfőnek a birodalom, mint az ellenségkijelölő politika legújabb vívmánya. Ismeretes, miután Weber megfenyegette Orbánt, hogy ne merjen többet Brüsszel-ellenes politikát folytatni, a miniszterelnök áthangolta szokásos hívószavait, ebből lett aztán a kevésbé konkrét “birodalom” az új főgonosz. Nagyon úgy néz ki, hogy az EP-választásokig sorosozás helyett tényleg birodalmazást fogunk hallgatni.

Javaslatot tett Weber: Orbánnak vége, ha ez életbe lép

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!