Irgalmatlanul kiosztotta Orbánt az ellenzék, csak hebegni-habogni tudott

Hosszú idő után először kérdezhette Orbán Viktort az ellenzék a parlamentben, ki is használták a lehetőséget.

“Ön lassan a pályája vége felé közeledik és ez jól van így”

– kezdte felszólalását a jobbikos Jakab Péter, aki elsőként kérdezhetett a miniszterelnöktől. A politikus azt szerette volna megtudni tőle, hogy vajon gondolta-e volna 30 évvel ezelőtt, hogy ilyen utat fog bejárni. Szerinte megdöbbentő a hasonlóság Orbán és Rákosi Mátyás között.

Orbán azt mondta, arról, hogy mikor ér véget a pályája a választók döntenek. “Önökről is a választók döntöttek, azért vannak ott, ahol vannak” – szúrt oda nyersen a kormányfő. Jakab erre azt mondta, hogy

orbánra egyszerre lenne büszke Rákosi és Goebbels is.

Orbán viszontválaszában gyerekes ripacskodásnak nevezte Jakab felszólalását, és civilizált viselkedést javasolt a politikusnak.

Az MSZP-s Tóth Bertalan azonnali kérdése már sokkal kevésbé pörlekedő hangnemben zajlott, Orbán még gratulált is neki a gyermeke születéséhez. Köszöni a gratulációt, kezdte Tóth, de mivel sajnos már minden hatodik gyermek külföldön születik, szerinte Orbánnak inkább az egyszülős családok támogatásával kellene foglalkoznia. Erre Orbán arra kérte az MSZP-t, hogy először is ők támogassák a kormány családvédelmi akciótervét.

Ezt követően a DK-s Arató Gergely a párt saját családvédelmi tervét ajánlotta a miniszterelnök figyelmébe. Orbán szerint a DK-nak már volt esélye kormányozni az országot, akkor majdnem csődbe juttatták. Az LMP-s Keresztes László Lóránt a paksi bővítéssel találta be a kormányfőt, de az válaszként ismét csak hárított, és Süli János paksi bővítésért felelős miniszterhez irányította őt a szakmai kérdések megválaszolásáért.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője

nettó hazaárulónak nevezte Orbánt

a Putyin-bank Magyarországra engedéséért. Megkérdezte tőle, hogy mégis miért árusítja ki az országot az orosz elnöknek. Orbán itt is csak hebegni-habogni tudott, csak annyit tudott mondani, hogy nem ő, hanem szerinte az MSZP az oroszok nagy barátja.

Nettó hazaárulást követett el Orbán Ungváry Krisztián szerint – mutatjuk, miért

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!