Durva tényt hozott nyilvánosságra a képviselő. Újabb választási csalást terveznek?

Csepelen egy év alatt közel 3500 fővel csökkent a lakosságszám, amit semmi sem indokol, ugyanakkor lényegesen érinti az őszi önkormányzati választást – mondta Bangóné Borbély Ildikó az MSZP frakcióvezető-helyettese a hétfői sajtótájékoztatóján.

Bangóné úgy látja, hogy az idei választási évben is furcsa folyamatok indultak el, ugyanis úgy néz ki, hogy több ezer helyi lakos tűnt el Csepelről. Egy év alatt 3500 fővel csökkent a lakosságszám, amely az elmúlt 10 év adatai alapján kiugróan magas szám. 2018 januárjában még 76 182 fő lakott Csepelen, 2019 januárjában viszont a lakosságszám 72 759 főre csökkent.

Ez a zuhanás azt eredményezi, hogy míg 2014-ben 14 egyéni és 6 kompenzációs listás önkormányzati mandátumért lehetett versenybe szállni, idén már csak 12 egyéni és 5 kompenzációs mandátumért lehet. Azaz 3 képviselővel kevesebb lesz, és emiatt a körzethatárokat is módosítani kell.

„Fel lehet tenni a kérdést, hogy kinek az érdeke, hogy ez megtörténjen? Tudjuk nagyon jól, hogy Csepelen 2018-ban egyetlen körzet kivételével mindben nyert az ellenzék.”

A képviselő asszony elmondta, hogy Pintér Sándorhoz fog fordulni írásban, hogy kiderüljön, hogy országosan hány körzetben fordult elő még a csepelihez hasonlóan látványos lakosságszám csökkenés, vagy esetleg növekedés.

„Fel kell tenni a kérdést, valóban eltűnt 3500 lakos Csepelről? Hova tűntek ezek az emberek? Esetleg választási csalás készülődik vagy ténylegesen annyira rossz Csepelen élni, és tömegével menekülnek el a lakosok?”

Forrás: Hírklikk
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!