Orbánnak döntenie kell, hogy elfogadja Weber utolsó ajánlatát vagy távozik!

Fotó: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, Budapesti látogatása alkalmával közölte Orbánnal, milyen feltételek teljesítése mellett maradhat a Fidesz a Néppárt tagja. A korábban közölt feltételek egyike volt, hogy a CEU Budapesten maradhasson. Ezért a mostani látogatásán meg is fogalmazta erre vonatkozó javaslatát – közölte a 444.hu.

Közölte, hogy egy müncheni egyetem és a BMW autógyár részben finanszírozná a CEU működését, ezáltal lennének az egyetemnek európai fenntartói, ami által már EU-s intézménynek számítana, tehát így nem vonatkozna rá a lex CEU törvény.

Az egyetem közleményben köszöni meg Manfred Webernek, hogy próbál segíteni nekik ebben a képtelen helyzetben, valamint a Bajorország kormányának, amiért pénzügyi és gyakorlati támogatást ajánlottak fel a Müncheni Műszaki Egyetemmel (TUM) kialakítandó együttműködéshez.

Az CEU ugyanakkor hangsúlyozta:

“Világossá kell tennünk, hogy a lehetséges együttműködés előkészítését csak akkor folytathatják tovább a résztvevő felek, ha Magyarország miniszterelnöke egyértelmű politikai állásfoglalásban biztosítja arról európai partnereit, hogy a CEU amerikai és európai diplomákat kiadó szabad intézményként Budapesten maradhat.

Az állásfoglalást olyan törvényi keretnek kell alátámasztania, amely jogilag kötelező érvényű felhatalmazást ad a CEU-nak arra, hogy Budapesten folytassa a tevékenységét. A CEU és a TUM közötti együttműködés nem lehetséges a CEU amerikai egyetemként való működését hosszú távon biztosító jogi garanciák nélkül.”

Orbán megkapta utolsó figyelmeztetését Manfred Webertől

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!