“Börtönbe” – tüntetők ezrei követelik Orbán eltakarodását az összellenzéki tüntetésen

Fotó: Index

Folyamatosan zajlik a teljes ellenzék tüntetése a Szabad Sajtó Útjánál, egyre dühösebb a tömeg.

Jól jelzi a megjelentek hangulatát, hogy a 12 pont felolvasása után a tömeg azt kezdte el harsogni, hogy “O1G”. Az emberek egy másik része közös EP-listát követelt egy molinón, azzal vonult a tüntetők élén. Felszólaltak civilek, köztük Nagy Erzsébet a PDSZ-től, Lakatos Béla roma közéleti személyiség, majd a végén Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere.

Márki-Zay azt mondta: tavaly április 8-án elveszett az ország, mert nem valósult meg az összefogás. Semmi sem lehet fontosabb, mint a közös érdek – mondta a politikus, majd hozzátette: egy év kemény munkájába került, de úgy tűnik, változni látszik a helyzet.

“Létrejött a nemzeti egység”

– jelentette ki felemelően a polgármester. Az EP-választáson ugyan sajnos nem valósul meg az összefogás, de Márki-Zay szerint az őszi önkormányzati választáson igen. Fel is sorolta azokat a városokat, Szombathelytől Miskolcon át Egerig, ahol már meg is született az egység. A politikus kiemelte: Orbán kiadta a parancsot, hogy egy város sem kerülhet ősszel ellenzéki kézre.

“Börtönbe”

– skandálta válaszként a tömeg, mire Márki-Zay meg is állt egy percig a beszédében. A polgármester végül elmondta: beszélgessünk szomszédainkkal, barátainkkal, mert mindnyájunkra szükség van Orbán megtöréséhez.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!