Orbán megkapta utolsó figyelmeztetését Manfred Webertől

Manfred Weber interjút adott az Euronews-nak, melyben Budapesti látogatásáról beszélt. Az Európai Néppárt frakcióvezetője elmondta, hogy Orbán Viktorral nem tárgyalt semmiről, egyszerűen csak megpróbálta világosan a tudtára adni, mit kell tennie ahhoz, hogy a Fidesz az EPP pártcsalád tagja maradhasson – közölte a 444.hu.

“A tegnapi találkozón Orbánnal semmiféle tárgyalásról nem volt szó. Egyszerűen csak megmondtam neki, mit kell tennie. Világos bizonyítékra van ugyanis szükségünk, hogy a Fidesz és Orbán továbbra is a Néppárt politikai családjának tagjai akarnak maradni”

– nyilatkozta Manfred Weber.

Az Európai Néppárt vezetője továbbá hozzátette azt is, hogy Orbán teljesen más világban él, másképp látja a pártcsaládbeli helyzetét és annak felépítését, ezért egyértelműen kifejtette neki, hogy mik az EPP irányelvei.

“mi egy olyan család vagyunk, ahol értékek és közös gondolatok vannak, nem pedig erőfitogtatás és egyes figurák előtérbe tolása.

Ez az, amit Orbánnak meg kell erősítenie, és én remélem, hogy így is fog tenni.”

Szerinte nem született meg még semmiféle egységes elvárás a frakcióban a Fidesszel szemben, viszont szükség lesz a Fidesz részéről egy olyan biztosítékra, ami hosszútávon garantálja az alapértékek tiszteletben tartását. Csak Orbánon múlik, hogy hogyan dönt, és

“a következő napokban ennek milyen bizonyítékát adja”

A Néppárt csúcsjelöltje azt is elárulta az interjúban, hogy Orbánnak felvázolta a CEU-val kapcsolatos javaslatát, de

“ezt neki el kell fogadnia. Ez az egyetlen módja annak, hogy lezárjuk ezt a témát.”

Végül beszélt arról is, hogy hiábavaló volt érkezése előtt eltávolítani az útvonaláról a Junckert támadó plakátokat, mivel több helyen is volt a városban, ahol látott belőlük eleget.

Megfutamodott Orbán: még ide sem ért Weber, már takarítja a nyomokat

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!