Letérdepelt Orbán: levélben könyörög, hogy ne zárják ki

Talán még sosem alázta meg magát ennyire a miniszterelnök.

Levélben könyörög a kizárás ellen az azt szorgalmazó néppárti tagpártoknak Orbán Viktor – közölte az MTI. A levelet a belga Der Standaard nevű lap hozta le, melyet a kormányfő a flamand kereszténydemokrata párt vezetőjének címzett.

Abban kifejtette, hogy nem titok, hogy óriási nézetkülönbségek feszülnek a két párt között. A miniszterelnök hazug módon azonban még a szapora bocsánatkérések közepette is úgy próbálta beállítani a helyzetet, mintha a vita magvát a migrációhoz és a keresztény kultúrához való viszony adná. Mint írta, nem kívánja a Fidesz megváltoztatni a pozícióját ezekben a kérdésekben. (Az orbáni trükk abból áll, hogy úgy próbálja beállítani magát, mintha a túlerőben lévő brüsszeli migránspárti elit elnyomása ellen küzdő hős lenne – a szerk.)

“Nem tartom észszerűnek, hogy úgy oldjuk meg ezeket a nézeteltéréseket, hogy kizárunk egy pártot a politikai családunkból. Tisztelettel kérem, hogy vizsgálja felül a kizárásra vonatkozó javaslatát”

– alázkodott meg Orbán.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa az MTI kérdésére megerősítette a levelek hitelességét, és elmondta, hasonló tartalmú levelet küldtek a többi kizárást szorgalmazó tagpártnak is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!