Jelentést adtak ki Trumpék a Fideszről – ez óriási port kavarhat

Kemény véleményt fogalmaztak meg Magyarország emberi jogi helyzetéről az amerikai külügyminisztérium vonatkozó jelentésében.

Kiadta éves jelentését a világ országainak emberi jogi helyzetéről az amerikai külügyminisztérium. Az iráni, dél-szudáni, nicaraguai és kínai helyzet kapcsán pl. elég erős megállapításokat tettek, ismerve az ottani körülményeket ez nem is annyira meglepő. Az már viszont talán annál inkább, hogy a közeli NATO-szövetséges Magyarországról is keményeket mondtak. Mint írják, Magyarország ugyan többpárti parlamenti demokrácia, ahol tiszteletben tartják az alapvető emberi és szabadságjogokat,

de mindezeket ma már csak “ellenséges légkörben” lehet gyakorolni.

Az EBESZ korábbi jelentésére hivatkozva ők is azt állapították meg, hogy a tavalyi kormányzati “tájékoztatási kampány” (értsd: ocsmány uszítópropaganda) megkülönböztethetetlen volt a Fidesz kampányától, ami egyértelmű előnyt biztosított a Fidesznek az ellenzékkel szemben.

A jelentés azt is kifejti, hogy jelentés érkezett a civil szervezetek politikai megfélemlítéséről és a működésüket érintő jogi megszorításokról is. Sok mindenre kitérhettek volna még, de sajnos nem tették, emellett ugyanis csak a börtönökben tapasztalható túlzsúfoltságot és fizikai erőszakot említették a komoly problémák között Washingtonban.

Drámai jelentést adtak ki: sosem látott veszélyben van Magyarország

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!