Alighogy megalázkodott, már ki is kosarazták Orbánt

Rájár a rúd a miniszterelnökre.

Épphogy megírtuk, hogy már levélben könyörög Orbán Viktor néppárti tagtársainak, hogy kíméljék meg a Fideszt a kizárástól, meg is érkezett két érintett tagpárt válasza.

Ismeretes, a kormányfő hazug módon azzal próbálta megúszni Weber bocsánatkérésre vonatkozó ultimátumát, hogy úgy tett, mintha azért kéne bocsánatot kérnie, mert egy korábbi interjújában hasznos idiótáknak nevezte néppárti kritikusait, és nem azért, mert legújabb Juncker-ellenes gyűlöletkampányával a teljes EPP-t lejáratta. Szerencsére a Fidesz kizárását az elsők között szorgalmazó két belga tagpárt résen volt, és nem hagyta magát hülyének nézni. Mint mondták,

az égvilágon semmiben nem változtatta meg az álláspontjukat Orbán önmosdató hazudozása.

Wouter Beke, a belga CD&V elnöke úgy fogalmazott: “ha valaki bocsánatot kér tőlem, elfogadom a bocsánatkérést. De az egész vita egyáltalán nem arról szólt, hogy én megsértve érzem-e magam, hanem azoknak az alapértékeknek a tiszteletben tartásáról, amelyeket fontosnak tartunk Európában“. Példát is hozott ezekre, szerinte a sajtószabadság, a hatalmi ágak szétválasztása és a szuverenitás pl. ilyen értékek. Pikírten még azt is beszúrta a nagy migránsellenes Orbánnak, hogy

ilyen lenne a külső határok védelme is, ha a kormányfő nem akadályozná azt.

Beke szerint Orbán nem változtatott ezekben a hozzáállásán, szóval fenntartják, hogy a Fidesznek nincs helye a Néppártban.

A másik belga kereszténydemokrata párt, a cdH csatlakozott hozzájuk, és megerősítette, hogy ők is megkapták a levelet, de ez ugyanúgy nem változtatott az álláspontjukon.

Letérdepelt Orbán: levélben könyörög, hogy ne zárják ki

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!