Valamire készül Polt Péter, ilyet még sosem tett

Fotó: nol.hu

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Szél Bernadett független parlamenti képviselő, mivel szerinte “az önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel” kampánnyal, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette valósult meg – közölte a 444.hu.

A feljelentést a független képviselő még február 22-én tette meg levélben, melyet Polt Péter legfőbb ügyésznek címezett.

Szél Bernadett szerint

a kampány, melyet a kormány tájékoztató kampányként nevez meg, egyértelműen a kormánypártok érdekeit szolgálja, ami az EP-választási kampány részeként értelmezhető.

Hűtlen kezelés valósult meg azáltal, hogy kár érte a magyar államot, mivel magánérdekeket szolgálva, konkrét pártok javára használták fel a kampányra költött közpénzt.
Hivatali visszaélés pedig azáltal valósult meg, hogy a kampány mögött álló személyek visszaéltek kormányzati hatalmukkal, így jogtalan előnyben részesítették a Fidesz-KDNP-t az EP-választáson.

A képviselő levelére most érkezett válasz, melyben a rendőrség csütörtökre meghallgatásra idézte be Szél Bernadettet.

A lap közlése szerint a képviselőt meglepte, hogy behívták ebben az ügyben. Elmondása alapján

sokkal több információval tudna szolgálni a kampány körülményeiről a Rogán Antal felügyelete alatt álló Miniszterelnöki Kabinetiroda, mivel a plakátkampányt ott rendelték meg.

Ráadásul Szél feljelentésének helytállóságát maga Szijjártó Péter külügyminiszter ismerte el a BBC-nek adott interjújában, a képviselő feljelentését követő napokban. Szijjártó akkor azt mondta, hogy:

“Hát először is ez egy választási kampány, úgyhogy nem kellene meglepődni azon, hogy plakátok jelennek meg közterületeken”.

Tehát lényegében a külügyminiszter beismerte, hogy amit tájékoztató kampányként közöltek, az valójában az EP-választás kampány része, így mind a hivatali visszaélés, mind a hűtlen kezelés bűntette felmerül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!