Tovább gyűrűzik a lakásbotrány: most jött el a hála ideje?

Fotó: nol.hu

A jegybankhoz igazol tavasszal Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke – értesült a Klubrádió. Információik szerint a közgazdász, üzletember – aki jelenleg az Unicredit Bank magyarországi leányvállalatát vezeti – az MNB egyik alelnöke lesz. Patai Mihály már tavaly kezdte előkészíteni a helyét, amikor azt nyilatkozta, hogy Trianon óta nem volt olyan jó állapotban a magyar gazdaság, mint az elmúlt időszakban.

Széles nyelvcsapás ez, de nem most kezdte el építeni ezt a karrierjét, és az építkezésben semmilyen ideológiai köpönyegforgatás nem akadályozta meg. Patai 1978-ban KGST-ösztöndíjjal Moszkvában tanult, majd Biszku Béla az 1956-os forradalom utáni megtorlás egyik irányítójának a veje lett. Azonban Biszku 1978-as bukása után elvált a Biszku lánytól. Szerelem lehetett ez a javából. 2009-ben pedig felröppent a hír, hogy Gyurcsányék miniszterelnök-jelöltje lehet.

Leginkább mégis azzal került be a köztudatba, hogy az ő tulajdonában lévő,

Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakásában lakott Matolcsy György, aminek a szakértők a havi bérleti díját 1 millió forint fölött határozták meg.

Az ügy azért kavart botrányt, mert az MNB-elnöke azt a lakást használta, amely az MNB által felügyelt egyik bank első emberé volt, ráadásul Patai a bankok érdekképviseletét ellátó szerv vezetője is egyben.

Minimálisan az összeférhetetlenség az ami szóba jön ilyenkor, és tovább erősítette a felháborodást az, hogy sem Patai sem Matolcsy nem válaszolt a kérdésekre, például, hogy mennyiért bérli, fizet-e egyáltalán bérleti díjat Matolcsy.

Úgy látszik, a hála ideje elérkezett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!