Bebukott Weberrel, most nem jött be a pávatánc

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője kedden Budapesten tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A találkozó azonban nem azt az eredményt hozta, amiben a kormány reménykedett.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az EPP vezetője és Orbán közötti megbeszélés után nyilatkozott az esemény kapcsán, amiben elmondta, hogy Weber továbbra is tartja magát azokhoz a feltételekhez, melyeket korábban szabott.

Tehát a magyar kormánynak végérvényesen fel kell hagynia az Európai Uniót támadó kampányával, Orbánnak bocsánatot kell kérnie azoktól a pártcsaládon belül, akiket megsértett, valamint biztosítaniuk kell a CEU magyarországi működését.

Gulyás Gergely a hvg.hu közlése szerint azt mondta, hogy a miniszterelnök senkit sem szeretett volna megbántani a “hasznos idióták” kifejezéssel, azonban ha valakit ez mégis megbántott volna, akkor ennek a szónak a használatáért Orbán kész bocsánatot kérni.

Ezt korábban a miniszterelnök azokra a néppárti politikusokra mondta, akik kizárnák a Fideszt a pártcsaládból.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Orbán ha kell, akkor bocsánatot kér a “hasznos idióták” kifejezés miatt, bár az Európai Néppárt vezetője nem emiatt akarja bocsánatkérésre kényszeríteni a magyar kormányfőt, hanem a Junckert lejárató plakátkampány miatt.

Gulyás a CEU-ról azt mondta, hogy szerinte a magyar szabályozás megfelel az európai és a német gyakorlatoknak is, így lényegében

Weber három feltétele közül csak egy fog teljesülni, ami miatt valószínűleg távoznia kell majd a Néppártból a FidesZnek.

A magyar kormány március 15-e után eltávolítja a Soros-Juncker plakátokat, azonban emiatt nem kér bocsánatot és a CEU magyarországi működését sem biztosítja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!