Pofátlanság a csúcson: ekkora összegről álmodni sem mertünk volna!

Kép: MTI / Soós Lajos

Márciustól fizetésemelést kapnak az eddig is jól kereső politikusaink. A frakcióvezetők 200 ezer forinttal kapnak többet, más képviselők alapilletménye pedig havi 100 ezer forinttal nő – közölte az RTL Klub Híradója.

A mostani emelést egy olyan törvénnyel indokolja a kormány, amit egy tavaly elfogadott Fideszes javaslat tesz lehetővé.

“A sorban utolsóként került sor a parlamenti képviselők díjazására.”

– mondta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a tavalyi képviselői fizetésemelésről.

A 2018-as emelést követően, idén már meg se kellett maguknak szavazni az újabb fizetésemelést, mivel a törvénynek köszönhetően az automatikusan jár nekik. Úgy alkották meg a szabályt, hogy a képviselői fizetéseket a nemzetgazdasági alapbérhez kell igazítani és annak háromszorosát kell számítani.
A statisztikai adatok szerint az átlagfizetés, a törvény hatálybalépése óta 30 ezer forinttal nőtt, így ez a képviselőknek legalább 90 ezer forintos emelést jelent.

A képviselők mellett, más megbízatásokat is betöltő politikusok bére, mint például a házelnök vagy a frakcióvezetők, még nagyobb mértékben növekszik.

Az országgyűlési képviselők fizetése 2018 júliusa előtt 747.878 forint volt, most pedig a sikeres törvénymódosításnak és az évenkénti emelésnek köszönhetően már 989.829 forint.
A frakcióvezetők bére még látványosabb emelkedést tanúsítanak, 2018 júliusáig 1.296.321 forintot kerestek, míg idén márciustól már 1.979.658 forintot kapnak.

A legnagyobb fizetésemelést azonban Kövér László tudhatja magáénak, mivel az Ő fizetése a tavalyi emelés előtt még 1.503.350 forint volt, a mostani emelést követően pedig már 2.672.538 forint.

Az MSZP a többletfizetést már tavaly is jótékonysági célokra használta fel, melyből decemberben 57 pályázatot támogattak. A többi ellenzéki párt is azt közölte, hogy a képviselői béremelést jótékonysági célokra használják fel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!