Megy a maszatolás: még mindig titok, mire jutott Orbánnal Weber

Megtörtént a nagy találkozó Orbán és Manfred Weber között, ahol megvitatták a Fidesz és pártcsaládja közti politikai konfliktust. Azt viszont egyenlőre senki nem tudja, hogy mire jutottak egymással, és még mindig nem lehet látni a történet végét.

Az Orbánnal való találkozó után Weber ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába, ahol a Mazsihisz vezetőivel tartott megbeszélése előtt tartott egy igen röpke sajtótájékoztatót, amin újságírói kérdésekre nem volt idő, de ígéretet tett, hogy a megbeszélés után erre is lesz lehetőség.

Annyit lehetett megtudni a a tájékoztatásból, hogy bár a légkör konstruktív volt, nem oldották meg minden problémát. Weber újra leszögezte:

a Néppárt alapvető értékei nem lehetnek vita tárgyai

– ilyen érték például a tudományos kutatás szabadsága. Ez azt jelentheti, hogy a CEU ügye lesz az a döntő pont, ami eldöntheti Orbán sorsát, vagy engedi Budapesten maradni az egyetemet, vagy bejelentheti 15-én a beszédében, hogy kilép az Európai Néppártból, ha el akarja kerülni a kizárást.

Ugyanis a másik két követelésből Orbán már egyet, a plakátok eltüntetését már végre is hajtotta, a  bocsánatkérést, amire pedig felszólították, tulajdonképpen meg tudja tenni úgy is, hogy ha akarom bocsánatkérésnek értelmezem, ha akarom meg nem.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!