Gyámság alá helyeznék a Fideszt – hagyni fogja Orbán?

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Egyre többet lehet hallani arról, hogy az Európai Néppárt több tagpártja is szeretné a Fideszt a pártcsaládon kívül tudni – közölte a 444.hu. Akik megszavaznák Orbánék kizárását, azok szerint

a magyar kormány megsérti az alapjogokat, folyamatosan építi diktatúráját, az EU-s pénzeket ellopja, elüldözte a CEU-t, a civil szervezeteket elnyomja és felszámolta az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Természetesen a Néppárton belül sincs teljes egyetértés, hisz míg egyre többen adnak hangot a Fidesz ellen, folyamatosan gyűlik azoknak a tábora is, akik viszont a párton belül tartanák Orbánékat. Szerintük a Fidesz kizárásával elég sok képviselői helytől búcsúzniuk kellene, ami a pártcsaládnak nem lenne túl előnyös.

A Bild szerint Annegret Kramp-Karrenbauer, a német CDU vezetője, Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje, Sebastian Kurz osztrák kancellár és Marcus Söder a CSU vezetője is azok közé sorolható, akik inkább benntartanák a Fideszt az Európai Néppártban.

Felmerült azonban egy javaslat, miszerint külön vizsgálóbizottságot állítanának fel a Néppárton belül, ami a Magyarországon kialakult helyzetet elemezné. A lap szerint a kizárást ellenző politikusok remélik, hogy ezzel a lépéssel elkerülhető a Fidesz menesztése.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!