“Bűnrészes vagy, Weber” – végre az arcába vágták az igazságot a Néppárt csúcsjelöltjének

Erős levelet fogalmazott meg Webernek a Párbeszéd képviselője.

“Amennyiben nem zárja ki a soraiból a Fideszt a néppárt, bűnrészessé válik az unió demokratikus értékeinek lerombolásában”

– ezt Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője üzente egy Manfred Webernek címzett nyílt levélben. Ismeretes, a Néppárt csúcsjelöltje ma érkezik Budapestre, hogy a Fidesz EPP-tagságáról tárgyaljon. Ennek okán ragadta meg a lehetőséget Jávor, hogy elmondja, amit mindnyájan gondolunk a politikus elvtelen, kétkulacsos hozzáállásáról.

“A demokratikus értékek és az európai állampolgárok mellett kellene elsősorban elköteleződnie, nem csak a saját pártcsaládja érdekei mellett” – írta a Párbeszéd képviselője, majd hozzátette: a Néppárt számtalan alkalommal elnézte Orbánnak, hogy átlépte a határt.

Fel is sorolt ezekből néhány esetet, ilyen volt pl. szerinte, amikor hagyták, hogy Orbánék

  • elfogadják 2011-ben az új médiatörvényt,
  • ellopják a magánnyugdíjakat,
  • elfogadják az új Alaptörvényt,
  • módosítsák a választási törvényt.

De rendszeresen szemet huny a Néppárt az intézményesített, uniós forrásokból finanszírozott korrupció felett is – lényegében hagyja, hogy ellopják az uniós adófizetők pénzét. Jávor szerint teljesen érthetetlen, hogy a Néppártnak miért csak a Juncker-ellenes plakátkampány volt elfogadhatatlan, miközben nem szóltak egy árva szót sem a Soros Györggyel, Guy Verhofstadttal és Judith Sargentinivel kapcsolatos gyűlöletkampányról.

“Vagy kizárják a Fideszt, vagy bűnrészesek lesznek az egész európai projekt lerombolásában”

– zárta levelét a Párbeszéd képviselője.

Elárulja Európa jövőjét? Még a sajtót is kitiltották a találkozóról

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!