Totális értetlenség: gőze nincs róla, mit gondolnak Orbánról Európában

Trócsányi László - Fotó: MTI / Mohai Balázs

Interjút adott Trócsányi László igazságügyi miniszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapnak, melyben kifejtette, hogy Európának egy erős Európai Néppártra, a Néppártnak pedig egy erős Fideszre van szüksége.

A Fidesz európai parlamenti választás listavezetője, a lapinterjúban arról beszélt, hogy

a magyar kormány által elindított plakátkampányt teljesen félreértelmezték, valamint bízik benne, hogy a Fidesz tagja maradhat az Európai Néppártnak.

A politikus a Fidesz Európai Néppártból való kizárásáról azt mondta, hogy az EPP egy nagy család, melyben sokan sok irányzatot képviselnek, és ezek “néha összeütköznek”. Valamint bízik benne, hogy a Fideszt nem zárják ki a pártcsaládból, és a március 20-án tartandó közgyűlésen az EPP többi tagja bölcs döntést hoz majd, ami természetesen a Fidesznek kedvező lesz.

“Jelenleg nincsen semmilyen B-terv”

– mondta a kérdésére, miszerint van-e B-terv arra az esetre, ha a Fideszt kizárják a jobbközép pártokat összefogó EPP-ből. Majd hozzátette: “mindig szomorú”, amikor válásra kerül a sor egy családban, mert minden válás fájdalmas, és rendszerint senki sem nyer rajta.

A plakátkampányról melynek egyik fő alakja az Európai Bizottság EPP-s elnöke, Jean-Claude Juncker, és ami a Néppártban kiváltotta a Fidesz maradása körüli vitát, azt mondta, hogy

“nem Juncker személyét támadtuk, hanem a bizottság véleményvezéreinek rossz döntéseit”.

Tehát a kampány, melyben a kormány szerint Brüsszel betelepítési kvótát szeretne bevezetni és pénzzel feltöltött bankkártyákat osztogatnak a menekülteknek, mindezt Soros és Juncker arcképével, nem arról szól, aminek látszik. Juncker csak illusztráció, aki a Bizottságot szimbolizálja.

Trócsányi kifejtette, hogy szerinte a brüsszeli testület az utóbbi években úgy lépett fel, mint egy “politikai bizottság”, miközben az európai szerződések egyértelműen leírják, hogy az Európai Tanácsnak kell meghatároznia a politikai irányt. A bizottság feladata csupán a szerződések szellemének megőrzése és a tanács által meghatározott irány követése.

“Ehelyett azt látjuk, hogy a tanács befolyása csökken, és a bizottság akarja meghatározni a politikai irányt”

– mondta Trócsányi László.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!