Széttrollkodná Puzsér és az LMP az összellenzéki tüntetést? Elképesztő, amit terveznek

Fotó: hirek.ma

Alig akartunk hinni a szemünknek, amikor megláttuk, mikorra szervezett klímamenetet a független főpolgármesterjelölt-jelölt.

Ha esetleg nem értesült volna róla, március 15-én – példátlan módon – közös tüntetést tartanak az ellenzéki pártok a DK-tól a Jobbikig, Márki-Zay Pétertől különböző civil szervezetekig. A tüntetésen formálisan jelezte részvételét az LMP is, azt egyelőre nem tudni, hogy bárki felszólal-e a pártból a rendezvényen. Ha a részletekre kíváncsi, bővebben itt olvashat róla.

Ez nagyot fog szólni: új fegyvert vetne be a rendszerellenzék március 15-én, hatalmas mozgolódás várható

Nagyon örültünk ennek a fordulatnak, fontosnak tartjuk ugyanis, hogy az idei európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt – legalább a legfőbb nemzeti ünnepeinken – képes legyen az ellenzék egységet mutatni Orbánnal és a Fidesszel szemben. Március 15-én – amikor az ünnep miatt eleve utcára vonulnak az emberek – különösen fontos, hogy ne a széthúzást, hanem az egységet kommunikálják a különböző ellenzéki szereplők a választópolgárok felé.

Ezért is ért minket hidegzuhanyként, amikor szembetalálkoztunk Puzsér Róbert és az LMP egy tervezett eseményével a Facebookon,

melyet nem máskorra, mint március 15-ére szerveztek, egy órával az összellenzéki tüntetés kezdete után.

Az esemény meghirdetett célja nemes: a klímaváltozásra próbálja felhívni a figyelmet, ami napjainkban talán az emberiség legsürgetőbb és legfontosabb problémája. Bármikor máskor nem hogy nem szólalnák fel ellene, egyenesen csatlakoznánk is Puzsérék tervezett menetéhez. Úgy azonban nehéz jó szándékot feltételezni mögötte, ha az egész ennyire rá van szervezve arra az összellenzéki eseményre, amely akkor lehet csak működőképes, ha a teljes ellenzék csatlakozik hozzá.

Azért sem világos, hogy miért akarnának külön eseményt szervezni a klímaváltozás ügyében Puzsérék, mert az összellenzéki tüntetés meghirdetett 12 pontjában az egyik pontosan erről a kérdésről szól. (A 11-es pontban a klímaválsággal szembeni hatékony fellépést, természeti értékeink megőrzését és a környezetünk védelmét követelik.)

Nehéz nem arra gondolnunk, hogy Puzsér – szokásához híven – ismét csak provokálni akar. Hogy miért, abban nem vagyunk biztosak.

Talán pont azért, hogy az ellenzék kikérje magának ezt a bomlasztási kísérletet.

Ha megtenné, nem lenne nehéz dolga Puzsérnak, hogy azzal vádolja az ellenzéket, hogy ugyanolyan diktatórikusak, mint Orbánék. Könnyű lenne ugyanis úgy beállítani a felháborodásukat, mintha meg akarnák szabni, hogy ki, mikor és hol tüntethet az ellenzéki oldalon.

A klímamenet amúgy a Szent Gellért térről – tehát egy híddal lejjebbről, mint az összellenzéki tüntetés – indul 4 órakor (az ellenzéki tüntetés 3 órakor kezdődik, nem tartjuk valószínűnek, hogy egy óra alatt véget érne, Puzsérék tehát legjobb esetben is szétszakítanák a tömeget), és az Egyetem térig tart, ahol 5 órától beszédek hangzanak majd el, elvileg Puzsér is felszólal. A tüntetésen jelezte részvételét Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és Pitz Dániel, az LMP ifjúsági szervezetének, a Lehet Más a Jövőnek az elnöke.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!