Elárulja Európa jövőjét? Még a sajtót is kitiltották a találkozóról

Továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a Fidesz kizárásának sorsa, egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot.

Holnap fogadja Orbán Viktor Manfred Webert, az Európai Néppárt csúcsjelöltjét. Mint arról beszámoltunk, Weber azért érkezik Budapestre, hogy tárgyaljon a miniszterelnökkel a Fidesz EPP-tagsága körül kialakult vitáról.

A Néppárt jelöltje úgy fogalmazott:

meg szeretné értetni Orbánnal, hogy az út, amelyen jelenleg jár, a Néppártból kifelé vezet.

A hírek szerint az esemény nem lesz sajtónyilvános, zárt ajtók mögött fog zajlani. Arról, hogy mi hangzott el kettejük között, illetve miben sikerült megállapodnia a két politikusnak, csak a találkozó után adnak majd tájékoztatást. Egyes források szerint az, hogy Weber Budapestre érkezik, egyre inkább jelzi, hogy

a Néppárt mégsem fogja kizárni soraiból a Fideszt.

Vannak, akik pl. ennek az irányváltásnak tulajdonítják, hogy az utóbbi időben már nem csatlakozott egy tagpárt sem a kizárást követelők sorához. A szavazásra március 20-án kerül sor, többen azt mondják, a németek szava lesz a döntő az ügyben. Ha tényleg nem szavazza meg Orbánék kizárását, Weber végső soron bebizonyítja:

valójában nem érdeklik az európai értékek, mert képes azokat a brüsszeli pártpolitika alá rendelni.

Vannak azonban arra utaló jelek is, hogy megelégelték Orbánt, Angela Merkel egy mai sajtótájékoztatóján pl. úgy fogalmazott: a Fidesz-EPP-vita a Néppárt alapértékeiről szól, amelyeknek a kancellár szerint “vannak határai”.

Nemrég közzé adtunk egy nyílt levélet, amit egy magyar tanár fogalmazott meg Webernek, melyben a Fidesz kizárására szólítja fel a politikust. Ezt itt elolvashatják:

“A maga lelkén szárad, ha Orbán tönkreteszi Európát” – brutálisan szókimondó levelet írt egy tanár Webernek

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!