Újabb választási csalás a láthatáron? Ez több mint gyanús!

Pálffy Ilona az NVI elnöke // kép: Népszava

Mindenki emlékszik még, ahogy tavaly áprilisban az országgyűlési választások közben órákon át elérhetetlenek voltak a napközbeni eredmények, mert az újonnan fejlesztett informatikai rendszer csődöt mondott, és vissza kellett állni a régi rendszerre.

Felettébb gyanús volt ez már akkor is mindenkinek, mert a részvételi adatok alapján gyökeresen más eredményt várt mindenki, így sokakban felmerült a gyanú, hogy nem történt-e meg a leálláskor a szavazatszámok manipulálása. Erre mindenesetre senkinek semmi bizonyítéka nincs.

Azonban arra, hogy a EP választásra készített rendszer működésképtelen arra maga a Nemzeti Választási Iroda adott ki közleményt:

“A március 5-i országos technikai próba során VÁKIR autentikációs modulja lelassult. A nap folyamán a rendszer üzemeltetője emiatt többször újraindította az érintett modult. A próba után a fejlesztők a komponenst kijavították.”

Bár állítólag, ez a modul arra szolgál, hogy a választási irodák egymás között kommunikáljanak, és egyáltalán nem érinti a szavazatok számlálását végző modult, azért mégiscsak több, mint kellemetlen az ügy a tavalyi leégés után.

Mindenesetre a sajtó kapott egy ígéretet, hogy a következő főpróba sajtónyilvános lesz. Kíváncsian várjuk!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!