Döntött Orbán? Kizáratja magát az Európai Néppártból, vagy kilép önként?

Csütörtökön interjút adott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a TV2-nek, melyben a Fidesz Néppártból való kilépéséről kérdezték – közölte a 444.hu. A külügyminiszter nagyjából ugyan azt mondta el, amit korábban Orbán Viktor:

“Higgadtság, nyugodtság, csigavér, a kapkodás csak rossz eredményt szülne.”

Miután elismételte a miniszterelnök szavait, Szijjártó kifejtette a műsorban, hogy az unió évek óta segíti a bevándorlást:

“A testület sorra hozott olyan döntéseket az elmúlt években, amelyek egyértelműen meghívásként értelmezendők azok fejében, akik otthonuk elhagyásában gondolkodnak. Olyanokéban, akik más kulturális közegben élnek, mint mi itt Európában.”

Mikor arra terelődött a szó, hogy a Bizottság álláspontja szerint, ők semmilyen formában nem támogatják, és soha nem is támogatták a bevándorlást, Szijjártó csak annyit mondott:

“Ilyenkor az ember nem tudja, hogy csak szórakoznak vagy maguk is elhiszik amit mondanak.”

A műsor végén pedig kijelentette, hogy nem teljesítik Manfred Weber feltételeit, amiket az Európai Néppárt frakcióvezetője azért szabott, hogyha a Fidesz teljesíti azokat, akkor nem zárják ki őket a pártból.

“Bocsánatot annak kell kérni, aki valótlanságot állított a másikról, mi ilyet nem tettünk. A mi célunk, hogy egy migrációellenes többség jöjjön létre az Európai Parlamentben.”

Korábban Hidvéghi Balázs is hasonló álláspontot fogalmazott meg, mikor kijelentette: nem gondolja, hogy bárkinek is bocsánatot kéne kérnie azért, mert az igazságról beszél. Valamint a párt kommunikációs igazgatója kifejtette azt is:

“Álláspontunk szerint az Európai Néppárton belül zajló vita a bevándorlásról szól. Ebben a vitában mi mindenkinek a véleményét meghallgatjuk. Ugyanakkor az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása a Fidesznek fontosabb a pártfegyelemnél. Ebben nem engedünk.”

Ha valóban lehet hinni annak, amit a külügyminiszter és a Fidesz kommunikációs igazgatója mondanak, akkor nem fogják teljesíteni Manfred Weber feltételeit, ami egyenes út az EPP-ből való kizáráshoz.

Ebben a csatában csak veszteni tudnak, a szájkarate ide nem lesz elég

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!