Előremenekül Orbán? Nem tud mást tenni, visszafelé már nincs út.

Fotó: AFP PHOTO / Christof STACHE

Mint arról korábban már beszámoltunk, Szájer József előre próbálja mentegetni a Fideszt, ha bekövetkezne amitől félnek és kizárják őket az Európai Néppártból.
Lássuk be, nem állnak túl jól a Fidesz dolgai az EPP-ben, hisz egyre többen csatlakoznak azon táborhoz, akik jobb szeretnék Orbánékat a pártcsaládon kívül látni.

Most a Magyar Időkből lett Magyar Nemzetben jelent meg egy névtelenségbe burkolózó, azaz szerző nélküli véleménycikk, ami a Fidesz esetleges EPP-ből való kizárásával foglalkozik. A cikk írója azonban egész más irányból közelíti meg a dolgot:

“Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal. A néppárt már nem Helmut Kohl pártja.”

A névtelen szerző ezután kifejti, hogy “a néppárt már nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt”.

“A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett. Félelemből, pénzért, meggyőződésből, a nyugati sajtó agresszív nyomása miatt.”

A lap írása azzal folytatja a téma boncolgatását, hogy mindent és mindenkit Soros György irányít, és az európai vezetők a milliárdos utasítását követik:

“Ma Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja. Ha anyagilag talán nem is, de szellemi értelemben mindenképpen. S immáron a néppárt ­vezetője, Joseph Daul és Manfred Weber is világossá tette, hogy kizárólag ezt az irányvonalat támogatja. Weber ultimátuma bebizonyította, hogy az egyezkedésnek nincs értelme.”

A szerző leírja, hogy az Európai Néppárt ma már a “kevert társadalmak” létrehozásában érdekelt, ezért a magyar kormánynak nem szabad együttműködnie vele:

“tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot. A magyar miniszterelnöknek muszáj lesz e harc élére állnia. Ez következik mindabból, amit eddig képviselt.”

Végül előrevetíti a Fidesz egyik lehetséges “menekülési útját”, amivel sikerülne elkerülniük a megalázó vereséget, hogy kizárják őket a néppártból.

“A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke.”

Erre az ‘akciótervre’ nem nehéz példát találni, hisz az elmúlt években Orbánék már alkalmazták. A vasárnapi zárva tartásról, melyet a KDNP javaslatára vezettek be még 2015-ben, az ellenzék kezdeményezésére népszavazást írtak volna ki. A népszavazáson nagy valószínűséggel elbukott volna a kormány törvénymódosítása, így a vereség elkerülése miatt 2016 elején inkább önként eltörölték a törvényt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!