Reszket, mint a nyárfalevél: már Macronnak is puncsol a kaméleon Orbán

Alighogy megtudtuk, hogy sosem látott szintre nőtt a Fidesz kizárásának esélye az Európai Néppártból, Orbán már el is kezdte körbeudvarolni az EU legbefolyásosabb politikusait.

Két napja érkezett a hír, hogy a kormányfő sebtiben megpróbált leszervezni egy közös találkozót Angela Merkellel, hogy élét vegye azoknak a kritikáknak, melyeket az utóbbi időben kapott saját pártcsaládjától a Juncker-plakátok miatt. A német kancellár nem állt kötélnek, ehelyett világossá tette, hogy az EP-választás előtt már biztosan nem hajlandó együtt mutatkozni Orbánnal.

Úgy tűnik, nem adta fel a miniszterelnök, hogy a kedvére tegyen valamelyik befolyásos uniós politikusnak, most ugyanis feltűnően kedvesen és barátságosan reagált Emmanuel Macron egy javaslatára. A francia elnök nemrég mutatta be EP-programját, melynek keretében kifejezte, hogy megreformálná az Uniót.

Orbán ezt a javaslatát kezdte el most üdvözölni. A nagy ellenségeskedés után hirtelen azt írta:

“Ez egy komoly európai vita kezdete lehet (…) természetesen vannak nézetkülönbségek, de azoknál fontosabb, hogy ez egy jó kezdet egy konstruktív dialógushoz Európa jövőjéről.”

Nem is tudtuk, hogy ennyire érdekli a konstruktív vita a miniszterelnököt. Eddig valahogy mindig csak a konfliktusgenerálásban, az ellenségeskedésben jeleskedett. Nehéz nem arra gondolnunk, hogy most sem egy élhetőbb Európa szándéka, hanem pusztán politikai érdekei – az életben maradás – vezérlik. Ezúttal azonban több mint valószínű, hogy elkésett, és politikai ellenfelei kinyírták a pávatáncot – elég csak megnézni Weber feltételeit a Fidesz néppárti tagságáról.

Rendkívüli: meghozta döntését Weber, drámai bejelentést tett

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!