Orbán legnagyobb hazugságáról rántották le a leplet: kiderült, mit is csinálnak a valóságban

Forrás: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

Mindenképpen szeretnénk leszögezni: bajba jutott, háború, vagy polgárháború elől menekülő embereknek segítséget adni, támogatandó és helyes cselekedet. Népcsoportok, társadalmi rétegek ellen tudatos propagandával uszítást végezni pedig bűn.

A Fidesz megpróbálja eljátszani a kint is vagyok, bent is vagyok játékot, kérdés, sikerülni fog-e neki. Egyszerre riogatja migránsokkal az országot, jogvédő civil szervezetek megbélyegzésére törvényt alkot, és azt próbálja meg sulykolni, hogy a bevándorlást támogatják, miközben ezres nagyságrendben telepít Magyarországra olyan embereket, akiknek eszük ágában sem lett volna ide települni.

Nemrégen írtunk róla, hogyan került 300 venezuelai menekült Magyarországra, és most a

BBC információi szerint még 750 főt fog a kormány letelepíteni,

miközben a tavalyi év első kilenc hónapjában összesen 95 ember kapott menekültstátuszt nálunk. Mindezt olyan módon, hogy a saját törvényeik szerint, a kormány ezzel a húzásával a “bevándorlást segítő szervezet” kategóriájába került. Ugyanis nekik a kormány ad:

– ingyen repülőjegyet Budapestre,
– legalább egy évig ingyen lakást,
– integrációs programot, ingyenes magyar és angol nyelvtanfolyammal,
– letelepedési papírokat, amelyekkel érkezésük után néhány hónappal már legálisan dolgozhatnak.

Mindezekért a civil szervezeteket különadóval akarják büntetni. Elsődlegesen örülünk, ha hazánk tud segíteni szerencsétlen sorsú embereken, még inkább, ha magyar gyökerekkel rendelkeznek. Az egésszel az a probléma, hogy Orbán miért csinálja az egészet. nekünk két ötletünk van ezzel kapcsolatban:

  1. Ez az összesen 1100 ember pont annyi, amennyit át kellett volna vennünk Olaszországtól és Görögországtól, elbírálni a menekültügyi kérelmüket. Nem befogadni őket, csak elbírálni a kérelmet, amit benyújtottak. Tehát Orbán nem akarja az EU kérését teljesíteni, de akar magának egy ütőkártyát, amivel mutatja, ő bizony igazából nem is olyan embertelen.
  2. Ezt az aljasságot már csak mi feltételezzük Orbánról, de lehet, hogy a valóság szöges ellentétben áll a propagandájával, és szüksége van menekültekre az országban, hogy tudja mutogatni őket. Ugye nem felejtettük el, amikor a Keleti Pályaudvarra irányították, és napokig ott tartották a szír háború elől menekülőket? Kellettek a híradónak a jelenetek.

Bocsásson meg nekünk mindenki, akinek ez fáj, de jót mi már nem tudunk feltételezni Orbánról.

Ezt már a Fideszesek sem fogják tűrni: több száz bevándorlót hozott Orbán az országba

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!