“A maga lelkén szárad, ha Orbán tönkreteszi Európát” – brutálisan szókimondó levelet írt egy tanár Webernek

Kőkemény levelet írt egy magyar tanár a Néppárt csúcsjelöltjének.

Nyílt levelet írt Manfred Webernek egy olvasónk, melyet továbbított a mi email-címünkre is. Az évtizedek óta történelemtanárként dolgozó férfi elmondja: szerinte történelmi helyzet előtt áll az Európai Néppárt csúcsjelöltje, melyet ha elszalaszt, komoly veszélybe sodorhatja Európa jövőjét. A nevét nem szerette volna, ha közöljük, levelét azonban változtatás nélkül lehozzuk.

“Tisztelt Manfred Weber úr! Tisztelt Európai Néppárt!

54 éves tanár ember vagyok, történelmet oktatok, Budapesten élek. Házas vagyok, van két gyermekem, próbálok tisztességgel élni. Egykor büszke voltam rá, hogy magyar lehetek. Ma mélységes szomorúsággal tölt el, ha a hazámra gondolok.

Sok magyar emberhez hasonlóan nagy örömmel láttam, hogy az elmúlt napokban konkrét lépéseket kezdtek foganosítani Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben. Tudom, hogy elsősorban nem az Önök feladata, hogy megállítsák Orbán urat, mert az a mi dolgunk lenne, magyar embereké. Sajnos úgy alakult, hogy az ország egy jelentős része tavaly áprilisban negyedjére is rá szavazott. Azt azonban ki kell emelnem, hogy az úgynevezett győzelmüket csalások, manipulációk és hazugságok százaival, ezreivel sikerült elérniük. Orbán úr győzelme nem tiszta, és ezt mi, magyar emberek milliói pontosan tudjuk.

Itt lenne az ideje, hogy az Európai Néppárt is belássa ezt a helyzetet. Azzal, hogy félrenéznek és megbocsátják Orbán úrnak a bűneit, csak nekünk, magyaroknak ártanak, akik szeretnénk újra egy gyűlölettől mentes, szabad országban élni. Erre jelenleg nincs lehetőségünk. Jelenleg az a helyzet, hogy az ország fele szegénységben tengődik, a légkör fullasztó, a gyermekeink külföldre menekülnek, a csapból is a gyűlölet folyik, mindez ráadásul a mi pénzünkből. És az Önökéből is, az uniós adófizetők pénzét is erre szórja a miniszterelnök.

Kérdem én, és azt hiszem ezt sok magyar ember nevében kérdezhetem: mit szólnának otthon a maguk választói, ha tudnák, hogy mit művel Orbán úr a pénzükkel?

Nemrég olvastam, hogy azt mondta az Önök pártjának a vezetője, hogy Orbán úr a plakátokkal átlépett egy vörös vonalat.

Most lépte csak át? Eddig nem vették észre, hogy ez az ember mit művelt Magyarországgal, tisztelt Weber úr?

Elmondom, hogy mit művelt:

  • diktatúrát épített ki,
  • olyan választási rendszert hozott, amivel leválthatatlanná vált,
  • tönkretette az oktatási rendszert, gyerekek ezrei hullottak ki az iskolapadból,
  • úgy leépítette a kórházainkat, hogy manapság már a betegeknek kell otthonról vinniük a wc-papírt és a legalapvetőbb tisztálkodási szereket a kórházakba,
  • felvásárolta a médiát, több híres újságot bezáratott, tönkretett,
  • milliárdossá tette a haverjait, tízezrektől vette el a megélhetést,
  • kiiktatta azokat, akik korlátozhatnák a hatalmát.

Mindezt többségében a maguk pénzéből tette! És Önök szerint néhány plakáttal lépte át a vörös vonalat?

Tisztelt Weber úr!

Ha Ön egy felelős európai politikus, akit érdekel az uniós állampolgárok sorsa, akkor felelősséget érez irántunk, magyar emberek iránt is. Választások jönnek, a Fidesz szégyent hoz mindannyiukra. Az Ön kezében van a döntés: felléphet a történelem színpadára, és államférfivá is válhat. Mindössze annyit kell tennie, hogy kizárja a Fideszt a soraikból.

Most bebizonyíthatja mindenkinek, hogy nem csak egy politikus. Bebizonyíthatja, hogy Adenauerhez és Kohlhoz hasonló nagyságú államférfi. Hogy néhány szavazatért cserébe nem hajlandó tálcán kínálni az Orbán-féle demagógoknak Európát. Ha ezt elmulasztja, elsősorban nem nekünk, hanem az utókornak tartozik majd elszámolóval.

Történelemtanárként mondhatom: a történelem nem felejt, nem bocsát meg, csak értékel. Előbb-utóbb mindenkiről lehull a lepel, emiatt mindenki tudni fogja, miféle ember volt Orbán Viktor.

Önön múlik, hogy kiderüljön, miféle ember Manfred Weber.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!