Lesújtó jelentés: súlyos következményekkel járhat, ha nem javítjuk ki

Érdekes módon, ha nem a Nemzeti Bank, vagy nem a Századvég elemzi az ország állapotát, hanem a kormányzattól független szakértők, akkor valahogy mindig más képet kapunk, mint amit az M1 Híradóban sulykolnak.

Az Európai Bizottság most kiadott országjelentésében lévő megállapítások is ilyenek, és ezek a tények súlyos következményekkel járhatnak, ugyanis a jelentés fő megállapításai az ország gazdasági versenyképességére vonatkoznak. A képlet nagyon egyszerű, ezt még egy Matolcsy képességeivel megáldott ember is megértheti,

a gazdaság versenyképesség és a termelékenységének javítására az egyetlen út,

ha felszeretnénk zárkózni az európai életszínvonalhoz, ugyanis egyre inkább elfogy a munkaerőpiacra bevonható további munkaerő állománya, így a gazdasági növekedést nem lehet a többlet munkaerővel fenntartani, ahhoz elsősorban a termelékenység növekedése szükséges. Ehhez pedig, az uniós támogatásokat a kutatás-fejlesztési és innovációs, oktatási területekre kellene költeni, pontosan oda, ahol a kormány most gőzerővel rombol, és vonja ki a pénzeket.

Kormányzati források szerint, a közlekedési fizikai infrastruktúra-fejlesztésekre szeretnének jelentős erőforrásokat szánni Orbánék, ami érthető a részükről:

Mészáros tud autópályát építeni, de az innovációhoz ész is kellene.

Persze autópályát sem tud építeni, csak a kéz-közön megszerezett cégei nyerik az összes közbeszerzést. Orbán nem tud másban gondolkodni, mint az azonnali, tiszta elköltött pénzben, mert abból tud csurranni-cseppenni, vagy éppen ömleni másnak is. A hosszú távú kutatást, a innovatív kísérleteket nem érti, ezekhez az összefüggésekhez már nincs kapacitása. Ez több, mint a pillanatnyi hatalomgyakorlás, ez az ország jövője. Az pedig, úgy látszik egyáltalán nem érdekli.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!