Minden határon túlment: olyat mondott Weberékről Orbán, ami miatt tuti kizárják

Talán sosem adott még ennél cinikusabb interjút a magyar kormányfő.

Alighogy megírtuk, hogy Orbán Viktor a korábban sosem tapasztalt nemzetközi nyomás ellenére nem hogy nem állítja le az EU-ellenes dezinformációs gyűlöletkampányát, de újabb elemekkel fogja bővíteni azt, már érkezett is a hír: olyan kijelentést tett néppárti kollégáiról egy interjúban, ami garantáltan végleg ellene fogja fordítani összes eddigi legfőbb uniós szövetségesét.

A miniszterelnök a Welt am Sonntagnak adott interjújában úgy fogalmazott: néppárti kritikusai szerinte

“hasznos idióták, azt hiszik, szellemi harcot folytatnak, miközben az ellenfeleik érdekeit szolgálják”.

Mondja ezt az az Orbán, aki saját európai pártcsaládjának egyik tagjába szállt bele a gyűlöletplakátokon. A lap újságírója is bizonyára azt hitte, rosszul hall, visszakérdezett ugyanis, hogy tényleg a baloldal hasznos idiótáinak tartja-e kereszténydemokrata szövetségeseit, mire Orbán megerősítette, hogy igen, jól hallotta, azokat igen, akik előmozdítják az EPP megosztottságát.

A Welt arra is rákérdezett, hogy miért Junckerrel, saját párttársával riogatja a magyarokat, Orbán erre azt felelte, hogy Juncker a múlt, és más a megítélése “Keleten”, mint Nyugaton. A lap felhozta, hogy a Soros bábjaként ábrázolt Junckernek van egy antiszemita kicsengése. A kormányfőt ez sem hozta zavarba, szerinte

Magyarországon ez senkit nem emlékeztet az antiszemitizmusra, a Welt is csak azért jön ezzel, mert német.

Az újság erre elmondta Orbánnak, hogy részben a magyar Soros-kampány hatására sorosbérencezi őket pl. a német szélsőjobb. A miniszterelnök ezt csak annyival kommentálta, hogy

őt a kampány nemzetközi aspektusa “annyira nem érdekli”.

Ehhez mi csak annyit tudunk hozzáfűzni: minden tisztességes magyar nevében elnézést kérünk a németektől a cinikus féreg miniszterelnökünk miatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!