Ez az ember tényleg megőrült: nem hogy nem állítja le, fokozza a kampányt Orbán

Mint arról már korábban beszámoltunk, Manfred Weber interjút adott a német Spiegelnek, melyben kérdezték a Fidesz kizárásáról is. Az Európai Néppárt csúcsjelöltje akkor úgy fogalmazott:

“Orbán Viktor súlyos károkat okozott a kijelentéseivel és a plakátjaival, úgyhogy azt várom tőle, hogy kérjen bocsánatot és állítsa le a kampányt.”

Közben kedden titkos találkozón vett részt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Berlinben, ahol megpróbálta kimagyarázni a kormány legújabb akcióját.

Gulyás és delegációja megígérték, hogy március 15-e után leszedik a Soros-Juncker-plakátokat, valamint azt, hogy az EP-kampány hajrájában tartózkodni fognak a további provokációktól.

Az Európai Néppárt azonban nem nagyon akar hinni Orbánéknak, mivel hasonló ígéretet hallottak már a Fidesztől, ezért is érte váratlanul őket a magyar kormány legújabb plakátkampánya. A 444.hu pedig most arról számolt be, hogy a párt gyanakvása nem volt alaptalan.

Maga Orbán Viktor nyilatkozott a vasárnap megjelenő Welt am Sonntag német lapnak arról, hogy a magyar kormányzati plakátok folytatódni fognak.

A német lap közölte: Orbán legújabb terve szerint, Jean-Claude Juncker lekerül a plakátokról, helyére pedig Frans Timmermans fog kerülni.

Amennyiben a német lap állítása helyes, akkor Orbán saját sírját ássa az Európai Unióban, hisz ha márciusban új plakátokra cserélik a mostaniakat, akkor szinte biztos lesz a Fidesz kizárása az Európai Néppártból.

A tervek szerint március 15-én kerülnek le azok a plakátok, melyeken Soros György és Jean-Claude Juncker látható, azonban a kormány rögtön pótolni is akarja az európai szocialisták EB-elnök jelöltjének fotójával.

A magyar miniszterelnök szerint erre azért van szükség,

mivel az embereknek joguk van tudni, hogy Soros György szerepe nem hagyható figyelmen kívül az európai politika alakításában, és Timmermans pedig Soros egyik embere.

Nincs tovább: Weber ultimátumot adott Orbánnak

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!