Ez nagyot fog szólni: új fegyvert vetne be a rendszerellenzék március 15-én, hatalmas mozgolódás várható

Forrás: Kurucz Árpád

Új szimbólumokkal, alternatív parlament felállításával, tizenkét ponttal és közös ellenzéki transzparensekkel készül az ellenzék a nemzeti ünnepre.

Össztársadalmi önszerveződést, mozgalmat tervez meghirdetni az ellenzék március 15-én. Ahogy ahhoz az elmúlt hónapokban már hozzászokhattunk, közösen készülnek az ellenzéki pártok (leszámítva a magát ellenzékinek eladó Mi Hazánk) a hozzájuk kötödő civil szervezetekkel és szakszervezetekkel az ünnepre.

A hírek szerint bejelenteni kívánt új korszak elképzelései közé tartoznak a következők:

  • alternatív parlament felállítását tervezik,
  • korábban nem látott szimbólumokkal vázolnának fel új jövőképet,
  • “hármas egységbe” tömörülnének, az összefogás résztvevőit piros-fehér-zöldbe öltöztetnék,
  • a civil szféra és a szakszervezetek közbenjárásával meghirdetnék a nép új 12 pontját, melyekkel a már említett alternatív parlamentben foglalkoznának.

Ez utóbbira munkatervet is terveznek összeállítani, eszerint az elkövetkező két évben minimumprogramokat, törvényjavaslat-csomagokat dolgoznának ki, melyeket sajtónyilvános plenáris üléseken mutatnának be a választóknak.

A március 15-ére tervezett megmozduláson a korábbiaktól eltérő elemekkel is készülnek. Ilyen lenne, hogy a Szabad sajtó útjára tervezett színpadi programok után a résztvevők az Erzsébet hídtól a Kossuth térig, de ha úgy alakul és sokan lesznek, egészen a Jászai Mari térig élőláncot alkotnának. A fogadalomtevő politikusok végighaladnának az élőláncon, és kézfogással pecsételnék meg az egységet. Az instrukciók szerint az élőlánc tagjai krétával körberajzolnák a talpukat.

Mit a véleményük a rendszerellenzék új önszervezési kísérletéről?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!