Durva mérési adatok láttak napvilágot: ez jelentősen befolyásolhatja a választások kimenetelét

Aki nyitott szemmel jár az országban, az tudja, hogy bizony vannak olyan problémák, amiket az Orbán vezette kormányzat nemhogy megoldani nem tudott, de csak rontott a helyzeten. Az oktatás és az egészségügy a két legnagyobb ilyen terület, az egyik a jövőnket áshatja alá, az utóbbi pedig a jelenünket teheti tönkre.

Addig, amíg ez csak az ellenzék témája, és Orbán el tudja terelni ezekről a fókuszt, addig nincs veszélyben, de ha a Fidesz szavazótáborát is elkezdi aggasztani a kérdés, akkor bizony onnan -ha nem is a kemény mag- de elpártolhatnak szavazók, vagy otthon maradhatnak a választáson.

Az egészségüggyel kapcsolatban ez a megítélés most átbillent. A Népszava információ szerint gőzerővel készülnek az önkormányzati választásokra, és a házi intézetük, a Századvég a Fidesz támogatóknak feltette a kérdést, hogy hányasra értékelik a kormány egészségpolitikáját egy öt fokozatú skálán.

A Fidesz szavazóinak 50 százaléka adott egyes, kettes osztályzatot,

míg csak 30 százalékuk értékelte közepesre, mindössze 11 százalékuk osztályozta jóra vagy jelesre azt. Ez azt jelenti, hogy ebből az 50 százalékból, akik csak lazábban kötődnek a Fideszhez, sokan elpártolhatnak a választásokon, főképp, ha a saját bőrükön kell megtapasztalniuk a kórházi állapotokat. Vagy még súlyosabb történik a családjukban, amiről itt írtunk:

A legsúlyosabb beismerő vallomást tette: ezt nem lehet védeni

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!