Készül a német kitiltási botrány, Szijjártó az első áldozat

Visszamondta a Mercedes fővárosa a külügyminiszter látogatását a kormány legújabb plakátkampánya miatt.

Mint azt több alkalommal is megírtuk, óriási diplomáciai vihart kavart a kormány, amikor útjára indította szokásos gyűlöletkampányának legújabb epizódját. Soros vegzálását még úgy-ahogy eltűrték az EU-ban, de az, hogy az egyik legbefolyásosabb politikusba, Jean-Claude Juncker EB-elnökbe is beleszálltak, már tényleg kiverte a biztosítékot.

Előbb Juncker, később a CDU elnöke és sokan mások is a Fidesz kizárására szólították fel Manfred Webert, aki a nyomás hatására sosem látott fenyegetéseket helyezett kilátásba Orbánékkal szemben. Tegnap a Momentum körberagasztotta az Európai Parlament folyosóit a Juncker-gyalázó plakátokkal, hogy minden képviselő lássa, mire költi a magyar kormányfő az adófizetők pénzét, Ujhelyi István MSZP-s képviselő pedig több száz néppárti képviselőnek átnyújtott egy szórólapot, melyben a Fidesz kizárására szólította fel őket.

Ezután derült ki, hogy Baden-Württemberg tartomány kormánya

lemondta Szijjártó Péter péntekre tervezett látogatását Stuttgartba,

miután a plakátkampány szerintük sérti az európai értékeket. Ez a lépés már csak azért is különösen kínos, mert ez a tartomány a hazája az olyan német multicégeknek, mint a Mercedes és a Bosch, amik jelentős magyar beruházásokért felelősek. Nagyon úgy néz ki tehát, hogy néhány uszítószavazatért cserébe Orbánék most már olyan korábban érinthetetlen területeket is elkezdtek veszélyeztetni,

mint amilyen a magyar gazdaság teljesítőképességének oroszlánrészét kitevő német autóipar.

Winfried Kretschmann miniszterelnök leszögezte: a magyar kormány lehet nem ilyen, de vannak, akik értékek mentén választják ki, kikkel üzletelnek. Azt nem mondta, hogy Szijjártó kitiltása meddig lesz érvényben.

Teljes hátraarc jön a menekültpolitikában? A Fidesz-tábor őrjöng, Orbán mindenkit becsapott

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!