Váratlan döntés: mindent elvettek Kósától és Garancsitól

A pénteki Magyar Közlönyből derült ki az a 99 milliárdos költségvetési átcsoportosítás, amivel Kósáéktól és Garancsiéktól is minden pénzt elvettek. Nem fogják kitalálni mire kell a pénz, most éppen nem stadionra.

A Központi Maradványelosztási Alapba 42 milliárd forintot csoportosítottak át, ide olyan területekről gereblyéztek össze pénzeket, ahol nincs elég erő ahhoz, hogy erősen hallassák a hangjukat. Ilyen például az egyházak közösségi célú programok és beruházások támogatása, a Bethlen Gábor Alap, de a számunkra legfájóbb 5,7 milliárdot az Erzsébet gyermek- és ifjúsági táborok támogatásától vonták el.

A sport területén sem szégyenlősködtek, teljesen legyalulták az idei előirányzott támogatást a következő három területen:

  • 920 millió forintot vettek el az idén megrendezésre kerülő Maccabi Játékokhoz nyújtott támogatás sorról,
  • 500 milliót a Kósa Lajos vezette Magyar Korcsolyázó Szövetségtől,
  • 450 millió forintot pedig a Magyar Természetjáró Szövetségnek szánt előirányzatról, a szövetség Garancsi István, milliárdos vállalkozóhoz köthető szervezet.

Elég érdekes, hogy két olyan szervezetet nulláztak le, amelyet Orbánhoz közel álló személyek vezetnek. Nem tartjuk kizártnak, hogy később “fű alatt” valahogy mégiscsak kárpótolják őket.

A Központi Maradványelszámolási Alapból egyszer 44 milliárd forintot osztott szét összesen a kormány, amiből a legnagyobb rész, 23,5 milliárd a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastruktúra kapcsolatainak javítása érdekében szükséges önkormányzati feladatokra címezték, magyarul a BMW letelepedéséhez szükséges beruházásokra.

Ehhez képest csekély összeg a TEK részére odaítélt 1,6 milliárd forintot a rendkívüli tartalékból. Kíváncsian várjuk, hogy a magyar kisvállalkozókat vajon mikor fogják ilyen mértékben megtámogatni, mert így azért könnyű versenyképesnek lenni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!