Rémisztő ezt Orbán szájából hallani, vajon a fideszesek is meghallják?

Orbán politikájának egyik legfontosabb eleme, hogy a népet megosztotta, kitalált ellenséget mutatott híveinek, ami eltereli a figyelmet a valóságról.

Hatalomra kerülésük előtt is főleg arra építkezett a Fidesz, hogy ellenségképet mutasson, akit közösen lehetett gyűlölni és így vezethették szimpatizánsaikat. A 2010-es győzelmük után pedig folytatta a kormánypárt a megkezdett munkáját, és azóta megannyi ellenséget mutattak már. Volt ellenség Gyurcsány, Bajnai, az egész baloldal.

Orbán tudta, hogy a korábbi kormányok ‘bűneivel és hibáival’ nem takarózhat akármeddig, így ki kellett találni egy másik alternatívát. Ekkor lépett a képbe Arthur J. Finkelstein kampánytanácsadó, akinek a javaslatára kitalálták a Soros György elleni hadjáratot. Ez annyira bevált a Fidesznek, hogy azóta is ezzel az ellenséggel “kampányolnak”.

Orbán a 2010-es győzelme után szép lassan kiépítette médiabirodalmát, aminek köszönhetően Soros és az általa betelepíteni kívánt menekültek millióival folyamatos rettegésben tudja tartani Magyarország azon részét, ahol az emberek nem kapnak megfelelő és széleskörű tájékoztatást, csak a kormányközeli médiumok által közvetített propaganda érhető el.

Erre a hazugságra építette fel birodalmát Orbán, hadjáratot indított a komplett ellenzék ellen, akik szerinte Soros utasítására lebontanák a határkerítést és menekültekkel árasztanák el Európát és Magyarországot. Brüsszel és az EU ellen folytat harcot, miközben Ő és baráti köre is az onnan érkező támogatások elnyerésével gazdagodtak meg.

Ellenzéki képviselőként Orbán Viktor azt fejtegette, hogy az ilyen ellenségkép megalkotása honnan származhat:

“A történészek között vita van arról, hogy ezt a politikai taktikát Hitler tanulta Sztálintól, vagy Sztálin tanulta Hitlertől.”

De mi is ez a politikai taktika, amivel ellenzékiként Orbán vádolta meg az akkor hatalmon lévő MSZP-t, és amit azóta Ő és kormányzó pártja a Fidesz-KDNP tökélyre fejlesztett?!

“Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon. Nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben (…),

az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal.” – mondta Orbán Viktor még 2006-ban.

Tehát ha Orbán ellenzéki képviselőként mondott ellenségkép tervét ma megnézzük, akkor tökéletesen beleillik abba, amit mostanában csinál.

Ellenségképként Soros Györgyöt helyezi előtérbe és az EU-t, veszélyként a migránsokat állítja be, és megvádolja a legképtelenebb vádakkal azt az ellenségképet, amit Ő maga alkotott. Tehát megvádolja Sorost és az EU-t, hogy migránsok millióit telepítené be hazánkba és az unió területére, kiirtva ezzel a keresztény kultúrát, mindennapos lenne a terror és a menekültek által elkövetett erőszak.

Orbán Viktor politikai sikere egy általa megfogalmazott hazugságtervre épül, melyet az elmúlt évek alatt fejlesztett tökéletesre. Az egyetlen kérdés, hogy meddig lehet hazugsággal hatalmon maradni?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!