Ezúttal csapdába sétált: óriási botrány várhatja Orbánt a csúcstalálkozón

Kinéz néhány kellemetlen perc a kormányfőnek Egyiptomban.

Egyiptomba utazott Orbán Viktor vasárnap reggel, az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozójára – ezt Havasi Bertalan, a miniszterelnöki mikrofonállvány közölte az állami szócső MTI-vel.

A vasárnap és hétfőn zajló egyeztetéseknek többek között a biztonság, a gazdasági fejlődés és most kapaszkodjanak meg,

a migráció lesz a fő témája.

Emlékezetes, ez volt az a csúcstalálkozó, aminek közös uniós állásfoglalását hetekig blokkolták Orbánék, pusztán azért, mert az tartalmazott egy olyan félmondatot, ami az ENSZ migrációs csomagjára hivatkozott. Ezt korábban a magyar kormány nem volt hajlandó megszavazni. A közös álláspont megfúrása akkora diplomáciai vihart kavart, hogy egyesek “diplomáciai ámokfutásnak” nevezték Szijjártó Péter tevékenységét,

a németek pedig egyenesen megfenyegették a kormányt, hogy emlékezni fognak erre, amikor az uniós forrásokat osztogatják.

De nemcsak ezért kerülhet kellemetlen helyzetbe a kormányfő. A hírek szerint hivatalos a találkozóra Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is, akit Orbánék az utóbbi időben Soros Györggyel együtt a szokásos kék plakátjaikon mocskolnak.

A gyűlöletkampány legújabb epizódja talán még nagyobb bajba sodorta a miniszterelnököt, mint az uniós állásfoglalás vétója, Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje ugyanis kifarolt a kormányfő mögül, sőt nem sokra rá még a kizárását is kezdeményezték a pártszövetségből.

Orbán összeomlott: megtörtént, amire régóta vártunk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!