Kongresszuson mondták ki: leszámolnak Orbán hazugság kampányával

Az Európai Szocialisták Pártjának kétnapos kongresszusa kezdődött pénteken, melynek nyitóestjén beszédet mondott Frans Timmermans, aki az Európai Bizottság első alelnöke, valamint az európai szocialisták EB-elnökjelöltje – közölte a 444.hu.

Timmermans beszédében kifejtette véleményét Orbán Viktorról és a magyar kormány legújabb kampányáról. Az Európai Bizottság alelnöke szerint

Orbán hazug kampányokra költi az adófizetők pénzét, ahelyett, hogy az ilyen célokra elherdált pénzt valós problémák megoldására fordítaná.

A holland politikus beszédében felsorolt pár magyarországi problémát, amit a Fidesz megoldhatott volna a hazugságkampányok árából, pl. az orvos- és tanárhiányt, vagy hazacsábíthatta volna a külföldre emigrált magyar fiatalokat.

Azt is kijelentette: ma minden hatodik magyar gyermek Nyugat-Európában születik és Orbánnak inkább arra kéne törekednie, hogy ők Magyarországon nőhessenek fel.

Timmermans az elkövetkező időszakra nézve azt mondta, hogy kemény kampányra számít, de az olyan hazugságokra, mint a magyar kormány kampánya, valós tényekkel kell válaszolni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!